Huis

Zo vind jij de perfecte vensterbank van natuursteen

Een vensterbank van natuursteen heeft van nature een luxe uitstraling. Door de keuze van het materiaal haal je ook altijd een unieke vensterbank in huis die direct bijdraagt aan de sfeer van de woning. Kleed de vensterbank aan met mooie planten of andere decoratie en je vensterbank wordt gelijk de eyecatcher van de ruimte. Natuurlijk wil je wel een vensterbank van uitzonderlijk goede kwaliteit zodat je er jaren van kunt genieten. We vertellen je precies waar je op moet letten als je een natuurstenen vensterbank gaat kopen.

De voordelen van echt natuursteen

De beste vensterbanken worden gemaakt van echt natuursteen. Neem bijvoorbeeld graniet, dat is een oersterk materiaal dat van nature op onze planeet voorkomt. Een granieten vensterbank kan tegen een stootje en is heel gemakkelijk te reinigen. Past een vensterbank van graniet niet binnen je budget? Dan kun je ook kiezen voor product van composiet. Composiet wordt gemaakt van verschillende steensoorten, graniet is vaak één van de soorten die in de platen verwerkt worden. Ook composiet is sterk en uniek, maar aantrekkelijker geprijsd dan het ‘echte’ werk. Al blijft een vensterbank van echt natuursteen toch altijd het mooist.

Let op de afwerking van het oppervlak

Ga je een vensterbank van natuursteen kopen, dan is ook de afwerking van het oppervlak belangrijk. Je kunt daarbij kiezen tussen een gezoete of een gepolijste steen. Gepolijste steen heeft een glanzend oppervlak, maar vergt relatief veel onderhoud om deze zo mooi te houden. Een gezoete steen heeft een matte uitstraling. Door de afwerking trekken vuil en vocht niet in de steen. Hierdoor blijft de steen lang mooi, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. Een gezoete steen blijft er lange tijd net zo uitzien als op de dag dat je hem kocht.

Laat je natuurstenen vensterbank op maat maken

Juist doordat een vensterbank van oersterk steen wordt gemaakt, kan het lastig zijn om deze zelf op maat te maken. Gelukkig zijn er bedrijven die over het juiste gereedschap beschikken om deze taak van jou over te nemen. Zeker wanneer je afwijkt van de standaard, is het handig om de vensterbank op maat te laten maken. Maar ook als het wel een standaardmaat betreft, is het op maat laten maken van een natuurstenen vensterbank zeker geen overbodige luxe. Bovendien weet je dan zeker dat de vensterbank volledig voldoet aan je wensen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button