Health

Kiplekker: 4 redenen waarom kip goed voor je is

Een bewust leven wordt steeds populairder onder de Nederlandse bevolking. Toch is ‘bewust’ een breed begrip. Zo let de een meer op de uitgaven, terwijl de ander zich richt op mindfulness. Je denkt beter na over de keuzes die je maakt. Voor velen betekent dit ook bewust nadenken over voeding. Gezond eten heeft zowel een positieve invloed op de mentale als fysieke gesteldheid. In dit blog zetten we enkele voordelige eigenschappen van kip onder elkaar, wat dit stukje vlees is niet alleen lekker, maar ook goed voor je!

1. Kip is hoog in eiwitten

Een eiwitrijk dieet versterkt het herstel van lichaamscellen. Daarom is kipfilet een populair stukje vlees onder sporters die veel trainen. Wanneer het lichaam niet voldoende eiwitten binnenkrijgt, zal het eiwitten uit de spieren inzetten om ervoor te zorgen dat het tekort opgelost wordt. 

Toch is kip niet alleen gezond voor sporters. De aminozuren, waaruit eiwitten zijn samengesteld, zorgen ervoor dat de vitale functies van het lichaam behouden worden. Het is onder andere belangrijk voor de opbouw van cellen, de versterking van de botten en de afbraak van giftige stoffen. Kies bewust voor een verantwoord stuk vlees en bestel hier uw kippenvlees online! 

2. Rijk aan vitamines en mineralen

Kippenvlees beschikt niet alleen over veel eiwitten, maar het is tevens rijk aan vitamine B, D en A. Vitamine B is onder andere belangrijk voor het immuunsysteem, maar het heeft daarnaast een positief effect op het zenuwstelsel. Vitamine D zit van nature niet in veel producten, maar wel in kip. Het bekendste effect hiervan is sterke botten. Tot slot vitamine A, wat onder andere goed is voor de gezondheid van lichaamscellen en het gezichtsvermogen. Naast vitamines zijn mineralen belangrijke voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond lichaam. Kip bevat onder andere ijzer, fosfor en selenium. Alles wat u nodig heeft om zich kiplekker te voelen!

3. Laag vetgehalte  

In vergelijking met rood vlees beschikt kip over een laag gehalte aan verzadigd vet. Een hoog vetgehalte kan ervoor zorgen dat het cholesterolgehalte in het bloed te hoog wordt. Natuurlijk speelt de bereidingswijze wel een rol, maar over het algemeen past kip perfect in een gezond eetpatroon. Vooral grillen, stomen, pocheren of wokken zijn gezonde manieren om kip te bereiden. 

4. Goed voor de spijsvertering

Kip beschikt dus over veel gezonde voedingsstoffen. Zo dragen de eiwitten, mineralen en vitamines allemaal bij aan een goede spijsvertering. Daarnaast heeft het verteringsstelsel meer moeite om verzadigde vetten af te breken, dus het lage vetgehalte van een stukje kip zorgt voor een lagere impact op de maag. Combineer je dit stuk vlees met vezelrijke ingrediënten, dan heb je een gebalanceerde maaltijd.

Kies uw kippenvlees bewust!

Kip is een ontzettend lekker en makkelijk stukje vlees en je weet nu waarom het ook nog goed voor je is. Toch zit er veel verschil in de kwaliteit van het product. Tegenwoordig kun je online op een verantwoorde manier vlees kopen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het dierenwelzijn. Bij de internetslagerij selecteren wij onze pluimveehouders nauwkeurig. Zo weet u zeker dat de kip een fijn leven en een goede verzorging heeft gehad. Bij ons koopt u gewoon een echt stuk vlees, zonder toevoegingen. Het stuk vlees wordt snel bij u thuis afgeleverd. Gezond en bewust eten wordt zo makkelijker dan ooit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button