Health

Voordelen van een E-sigaret ten opzichte van een normale sigaret

Ten opzichte van normale sigaretten, heeft een E-sigaret vele voordelen. Dit is ook de reden van een grote verschuiving in het roken. Waar voorheen iedereen nog de traditionele sigaret dagelijks aanstak, zie je nu steeds meer mensen rondlopen met een E-sigaret. In dit blog bericht willen we je daarom graag informeren over de voordelen van de E-sigaret ten opzichte van traditionele sigaretten.

E-sigaretten zijn veel minder schadelijk

De voornaamste reden van het roken van de E-sigaret is het feit dat ze veel minder schadelijk zijn voor je lichaam. Een E-sigaret is, anders dan de traditionele sigaret, gemaakt zonder teer. Deze stof is zeer kankerverwekkend, waardoor het roken ervan erg gevaarlijk is. Bij het roken van een gewone sigaret komen veel meer schadelijke stoffen vrij dan bij het roken met een elektrische sigaret. Traditionele sigaretten zorgen bijvoorbeeld ook voor de inname van koolmonoxide en stikstofmonoxide. Deze stoffen zijn erg slecht voor de longen, het hart en de bloedvaten. 

Nicotine inname zelf reguleren

Een ander voordeel aan een elektrische sigaret is dat je zelf kunt bepalen hoeveel nicotine in de sigaret verwerkt zitten. Er wordt namelijk een vulling meegeleverd met vloeistof. Als je vervolgens de sigaret gaat roken, wordt deze vloeistof verdampt. Er zijn enorm veel verschillende E-liquids waar je uit kunt kiezen. Iedere liquid kan een andere hoeveelheid nicotine bevatten. Hierdoor kun je dus zelf je nicotine inname reguleren en uiteindelijk de verslaving afbouwen

Nooit meer een vieze rook om je heen

Een van de nadelen van een traditionele sigaret is dat je er enorm van gaat stinken. De rook die vrijkomt is hardnekkig en gaat niet zomaar weg. Je kleren, je vingers en je mond gaan daardoor enorm stinken naar de vieze rook. Een elektrische sigaret werkt echter anders. Omdat het geen verbranding is dat plaatsvindt, maar een verdamping, is de rook anders. Hierdoor stinkt de rook niet van een elektrische sigaret en ga je dus ook geen nare geurtjes ontwikkelen in je kleren en je lichaam.

De elektrische sigaret is veel makkelijker!

Naast alle eerder genoemde voordelen van de elektrische sigaret, is er nog een erg groot voordeel. Het is namelijk zo dat de elektrische sigaret veel gemakkelijker te gebruiken is dan een traditionele sigaret. Dit heeft ermee te maken dat je niet constant pakjes hoeft te kopen. Daarnaast heb je ook helemaal geen aansteker nodig voor de E-sigaret. Vervolgens is hij compacter en kun je hem ook na 1 trekje alweer wegstoppen. Bij een traditionele sigaret zit je altijd vast de hoeveelheid van de sigaret en moet je altijd op zoek gaan naar een aansteker!

Gerelateerde artikelen

Back to top button