Auto

Kosten wegslepen auto bij pech

Shit! Pech onderweg. Iets waar je niet op zit te wachten natuurlijk. Nu moet je de pechhulp gaan bellen om te kijken of hun wat voor jou kunnen betekenen. Het is dan ook heel goed om een auto pechhulp verzekering te hebben. Dit is een verzekering die je apart af kunt sluiten. Deze zit namelijk niet standaard in je autoverzekering. Nu maar hopen dat de pechhulp er snel is en dat zij wat voor jou kunnen betekenen.

Wat kost het wegslepen van je auto

De kosten om je auto weg te laten slepen kunnen nogal variëren. Het is dan ook goed om van tevoren te kijken waar je dit het beste kunt doen. Je zit al niet te wachten op het feit dat je auto weggesleept moet worden maar het wegslepen auto kosten daar zit je al helemaal niet op te wachten. 

Waar kun jij je auto pechhulp verzekering afsluiten?

Er zijn verschillende maatschappijen waarbij jij je pechhulp verzekering af kunt sluiten. De kosten die je dan hebt voor bijvoorbeeld een sleepdienst auto kun je dan verhalen op de pechhulp. Het wegslepen van de auto heeft nogal wat kosten. Het is dan zeker fijn wanneer je dit terug kunt krijgen. 

Je kunt een autoverzekering afsluiten waar meteen een pechhulp verzekering meteen inzit maar je kunt ook ervoor kiezen om een losse pechhulp verzekering te nemen. Het is wel van een groot belang dat je goed nakijkt wat er precies wordt vergoed vanuit de pechhulp verzekering die jij hebt afgesloten. Hier zitten namelijk nog wel eens verschillen in. Zo vergoed de ene pechhulp verzekering de sleepdienst auto wel en de andere weer niet of voor een x-aantal procent. 

Wat is de juiste pechhulp om voor te kiezen?

Zoals we net al hebben gezegd zijn er verschillende soorten pechhulp verzekeringen. Zo kun je er ook voor kiezen om een pechhulp verzekering te kiezen die ook in het buitenland geldig is. Zeker wanneer je vaak met je eigen auto naar het buitenland gaat is dat misschien wel heel erg handig om deze te hebben. Vind je het niet nodig om het hele jaar door een pechhulp verzekering voor in het buitenland te hebben maar wel wanneer je op vakantie gaat? Dan is zelfs die mogelijkheid er om deze af te sluiten. Je bent dan alleen verzekerd voor pechhulp buiten Nederland. In Nederland ben je dus dan niet verzekerd voor pechhulp. 

Vergeet niet dat wanneer je een andere auto koopt dat je dan zelf verantwoordelijk bent om ervoor te zorgen dat de pechhulp verzekering overgezet dient te worden. Je kunt de verzekering ook overdragen naar de nieuwe eigenaar van de auto. Het is maar net waar je zelf voor kiest. Het zit in ieder geval niet standaard in de verzekering en dat is wel iets waarop je moet letten. 

Wanneer je overstapt van de ene verzekering naar de andere verzekering is dit geen enkel probleem. De pechhulp verzekering bij de ene verzekering stopt wanneer hij bij de andere verzekeraar start. 

Alle remmen los!

Is alles geregeld? Alles staat op jouw naam en je auto is verder tiptop in orde? Dan kunnen alle remmen los en kan jij lekker gaan genieten van jouw auto. Maak veel veilige kilometers en geniet van je ritjes!   

Gerelateerde artikelen

Back to top button