Huis

Klaar met je planten? Overweeg eens kunstbloemen te kopen!

Als je een van die mensen bent die denkt dat kunstbloemen smakeloos of goedkoop zijn, is het tijd om dit te heroverwegen. Deze bloemen die je tegenwoordig kunt kopen zijn niet langer van echt te onderscheiden. Sterker nog, veel mensen verkiezen kunstboeketten boven verse bloemen omdat ze langer meegaan en geen onderhoud vergen.

Bovendien zijn kunstboeketten verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je het perfecte boeket voor je huis kunt vinden. Dankzij hun betere kwaliteit worden kunstbloemen populairder dan ooit!

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel redenen om naar een kunstboeket over te schakelen. Ze gaan veel langer mee dan echte bloemen en je hoeft ze geen water te geven. Een groot voordeel is dat ze in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen zijn, dus je vindt vast wel iets wat je bevalt. Ten derde zijn ze perfect voor mensen met allergieën of die gewoon geen zin hebben in het gedoe met echte bloemen.

Hoe stel je een mooi boeket samen?

Beslis over de soort bloemen die je wilt. Een belangrijk aspect is de vorm van de bloem. Bloemen zoals lelies kunnen een vleugje elegantie toevoegen aan elke kamer, terwijl vertakte bloemen een vleugje eigenzinnigheid toevoegen. Bolvormige bloemen zoals rozen zijn klassiek en tijdloos. Uiteindelijk is de beste manier om te beslissen welke bloemvorm bij je past door te kijken naar de kleur die het beste past in je huis.

Contrast en Textuur

Behalve kleur en vorm zijn ook textuur en contrast belangrijke bij de keuze van bloemen in je boeket. Je kunt contrast creëren door een grote bloem samen te voegen met kleinere bloemen, of door een lichtgekleurde bloem te combineren met een donkere. Door textuur en contrast aan het boeket toe te voegen, kun je een in het oog springende en unieke uitstraling geven aan je kunstboeket.

Gebruik een vaas die de schoonheid van je boeket versterkt

Bij het kiezen van een vaas voor je kunstboeket is de algemene regel dat het boeket anderhalf keer de hoogte van de vaas moet zijn. Maar omdat kunstbloemen zwaarder zijn dan echte bloemen, moet je er rekening mee houden dat de vaas niet om zal vallen. Vul de vaas daarom met een beetje water of leg er wat decoratieve stenen in om hem te verzwaren. Bedenk ook dat hoge vazen het mooist zijn voor veldboeketten, terwijl lagere vazen mooier zijn voor klassieke boeketten. Denk dus goed na over het soort boeket dat je wilt voordat je een vaas kiest.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button