Fashion

Kom stijlvol voor de dag met een kostuum

Een kostuum is een kledingstuk dat standaard in je kleerkast moet hangen. Je kan het aandoen voor verschillende gelegenheden en wanneer het op maat is gemaakt, kan je het zelfs jaren blijven gebruiken. Aan een kostuum hangt een prijskaartje, maar op termijn haal je deze investering er gegarandeerd uit. Bij Henk ter Horst vind je een ruime keuze aan kostuums.

Waar moet je op letten bij het kopen van een heren kostuum?

Een heren kostuum kopen doe je best in een gespecialiseerde winkel. Zij hebben de juiste kennis en kunnen je helpen bij het kiezen van het perfecte kostuum. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je pak.

Twee belangrijke aspecten van je kostuum zijn natuurlijk de kleur en het materiaal dat je kiest. Wanneer je een kostuum wil dat je voor verschillende gelegenheden kan dragen, kan je best voor een neutrale kleur kiezen. Blauw of grijs zijn de meest gekozen opties hierbij. Kies je voor zwart, dan kies je vaak voor een klassiekere en formelere look. Belangrijk bij een kostuum zijn ook de schoenen. Wil je voor een casual look gaan, dan kies je beter voor bruine leren schoenen. Zwart heeft net zoals bij een kostuum een iets zakelijkere look.

Bij het kiezen van een kostuum is het belangrijk dat je voor een pak kiest dat niet te groot en niet te klein is. Een pak dat te klein is, is een fout die veel wordt gemaakt. Bovendien is er vaak niet genoeg stof om het kostuum aan te passen op bepaalde plaatsen. Bij Henk ter Horst vind je vast en zeker een kostuum naar je smaak.

Laat een kostuum op maat maken

Een kostuum dat op maat is gemaakt, zal altijd beter aanvoelen dan een standaard pak uit de winkel. Wanneer dit binnen je mogelijkheden past, is dit de beste optie. De lengte van de mouwen en de broekspijpen kan in de meeste gevallen eenvoudig worden aangepast, maar een kostuum moet op alle vlakken juist aanvoelen. Indien je voor een kostuum op maat gaat, worden al je maten opgemeten. Voor een gedetailleerde maatberekening worden onder meer je arm- en ruglengte gemeten, maar ook je borst- en taille omvang. Zo weet je zeker dat je pak op alle plaatsen comfortabel zit. 

Of je nu kiest voor een op maat gemaakt kostuum of niet, laat op voorhand je budget al weten aan de verkoper. Zo kan hij hiermee rekening houden bij het samenstellen van je kostuum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button