Travel

Een boot huren in de Biesbosch

De Biesbosch is bekend geworden vanwege het Nationaal park, doordat het een van de trekpleisters voor toeristen is in West-Brabant. Voordat er een dorp was ontstaan waren het zandplaten met bies en riet wat erop groeide, vanuit daar is de naam Biesbosch ontstaan toen het later een dorp werd. Het Nationaal park van Biesbosch is maar liefst 90 km2 groot. Rondom het Nationaal park zijn er diverse wandel- en fietsroutes, maar ook vaartochten, je kan heel makkelijk een boot huren in de Biesbosch. De Biesbosch is een plek waar je veel kan doen, niet alleen buiten is er veel te doen, maar er zijn ook diverse bezoekcentrums, zoals bijvoorbeeld musea. 

Een boot huren in de Biesbosch

Ben je in de buurt van de Biesbosch kom dan een sloep huren in de Biesbosch, en ontdek het Nationaal park op de leukste manier, dat is namelijk vanaf het water. Op het water kan je heerlijk genieten met familie, vrienden of een romantisch uitje met je partner. Het maakt niet uit of je voor een dagje gaat of voor een heerlijke vaarvakantie, Biesbosch is de plek om te kunnen genieten en volledig tot rust te komen in de natuur. Natuurlijk kan je ook thuis in je tuin genieten van je rust, maar niks beters dan rondvaren in de Biesbosch en het uitzicht daar te zien.

Nationaal park in de Biesbosch

Het grootste zoetwatergebied ligt bij het Nationaal park de Biesbosch, het is dan ook niet voor niks een beschermd natuurgebied. Er zijn in het gebied veel kreken en wilgenvloedbossen te vinden. Wanneer je in het Nationaal park in de Biesbosch bent kan je al gauw het gevoel krijgen dat je ergens in het buitenland bent. Dit komt door de omgeving van het Nationaal park en bij het zien van de wilgenbossen. Het park wordt goed onderhouden door middel van het contact met de Staatsbosbeheer. Je kan diverse activiteiten ondernemen in de Biesbosch, je kan zelfs online een activiteitenkalender vinden, zo kan je met een simpele kijk precies zien wanneer er wat gaat plaatsvinden, maar ook hoe je kan deelnemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button