DIY

Last minute kerstdiner inspiratie

Story Highlights
  • Online vind je tal van smaakvolle last minute kerstdiners
  • Gerookte kipsalade maak je snel
  • Aan 160 gram kipfilet heb je al genoeg

Door onvoorziene omstandigheden kan een kerstdiner zomaar in het water vallen en eet je gewoon thuis. Het is dan zaak om snel een last minute kerstdiner op tafel te krijgen. Maar hoe? Nou wil het toeval dat wij van inspirationblog.nl vorig jaar met een laat uitgevallen kerstdiner te maken kregen. De oplossing? Maak gerookte kipsalade. Je maakt het snel en het is zeer smaakvol. Mocht je ook in een dergelijke situatie belanden dan vind je online nog tal van andere smaakvolle tips voor een snel maar heerlijk kerstdiner. Bovendien moet je er ook gewoon de voordelen van inzien, geld besparen was nooit eerder zo gemakkelijk.

Je hebt aan 160 gram kipfilet al genoeg

Kies je ook voor de gerookte kipsalade? En ben je met je vieren? Dan heb je aan 160 gram gerookte kipfilet, twee eetlepels pompoenpitten, twee Conference handperen, twee eetlepels balsamicoazijn, drie eetlepels traditionele olijfolie en 150 gram rucola melange. Vervolgens ga je aan de slag. Je snijdt de kipfilet in dunne plakken en ondertussen rooster je de pompoenpitten drie minuten in een pan voorzien van een antiaanbaklaag. Schud regelmatig en voorkom dat ze aanbranden. Klaar? Laat ze dan afkoelen op een bord.

Breng het met peper en zout verder op smaak

Je schilt de peren, snijd ze in kleine stukjes en uiteraard verwijder je het klokhuis. Snijd stukjes in de lengterichting en schenk roerend en met behulp van een garde de olie voorzichtig bij de azijn. Zo ontstaat een lichtgebonden dressing. Met zout en peper kun je het verder op smaak brengen.

De tafel is ondertussen gedekt, de kerstmuziek staat aan en jij mengt de sla met de dressing en de peren en verdeelt het over de borden.

Snel iets lekkers op tafel!

Daarna verdeel je de kip over de sla en strooi je de pompoenpitten over de sla. Ondertussen kunnen je gezinsleden gehuld in kersttrui de gerookte kipsalade al ruiken en loopt het water ze al uit de mond. Met gerookte kipsalade heb je snel iets lekkers op tafel. Het is geen uitgebreid kerstdiner, maar daar zij de omstandigheden dan ook naar. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button