Health

Last van stress? Dit helpt jou om te ontspannen!

Stress is iets waar veel Nederlanders zo nu en dan mee te maken krijgen. Bij sommige mensen is dit maar van korte duur, maar bij anderen houdt het lange tijd aan. Heb je inmiddels ook al lange tijd last van stress? Dan wordt het de hoogste tijd om jezelf te ontspannen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan komen de onderstaande tips vast en zeker van pas.

Kom in beweging

Omdat jij je juist inspant wanneer je beweegt, denk je mogelijk niet dat dit helpt om te ontspannen. Toch is dit wel degelijk het geval. Het aantal stresshormonen in jouw lichaam neemt namelijk af als je in beweging bent. Ga bijvoorbeeld regelmatig naar de sportschool of loop zo nu en dan een rondje hard. Ook wandelen in de natuur of werken in de tuin helpt al bij het verminderen van stress.

Begin met mediteren

Vind je het lastig om je te ontspannen? Overweeg dan te beginnen met mediteren. Dit is namelijk een bewezen manier om stress te verminderen. Denk niet dat hier veel tijd in gaat zitten, want dat is niet het geval. In slechts twee minuten kun je namelijk al tot rust komen. Voordeel van mediteren is dat je niet afhankelijk bent van een locatie. Je kunt het thuis doen, maar ook op jouw werk.

Neem een bad

Heb je een bad thuis? Maak hier dan gebruik van als je stress ervaart. Warm water helpt namelijk om jouw lichaam te ontspannen. Om het extra aangenaam te maken, kun je bijvoorbeeld badschuim, badzout, badolie of een bruisbal van Rituals toevoegen aan het water. Je slaat dan twee vliegen in één klap. Je komt namelijk niet alleen tot rust, maar jouw lichaam wordt ook nog eens goed schoon. 

Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust vermindert de hoeveelheid stress die je ervaart. Slaap je iedere nacht 5 à 6 uurtjes? Dan kan dit ervoor zorgen dat je dag in dag uit stress ervaart. Probeer in dat geval eens langere nachten te maken. Mogelijk voel jij je wel een stuk beter als je iedere nacht 7 à 8 uur slaapt. Het is bovendien belangrijk om een vast ritme aan te houden voor wat betreft slapen. Dit komt jouw gemoedstoestand ten goede.

Maak tijd vrij om te relaxen

Heb je een behoorlijk drukke agenda? Dan is de kans dat je stress ervaart een stuk groter. Reden genoeg om regelmatig tijd vrij te maken voor ontspanning. Eén van de bovenstaande opties kan je hierbij helpen, maar soms is het ook al voldoende om een avondje lekker op de bank te hangen. Je hoeft dan nergens aan te denken, waardoor jouw lichaam zich volledig ontspant. Dit zorgt er vaak voor dat het stressniveau daalt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button