Huis

Lekker thuis genieten in de winter, dit moet je weten

Het wordt weer kouder in Nederland. Dat samen met de stijgende gas en elektra prijzen van de laatste tijd maakt dat we massaal zoeken naar warmte in ons huishouden, het liefst zo goedkoop mogelijk. In dit artikel geef ik een aantal handige tips om er in de winter warmpjes bij te zitten zonder dat het je je een slag in de rondte hoeft te werken om het te kunnen betalen.

Lekker warm genieten op de bank

De meest voor de hand liggende optie om het lekker warm te krijgen thuis is de verwarming omhoog doen. Helaas gaat dat met de huidige prijzen aardig in de papieren lopen. Letten op de kleine details in je huishouden kunnen het verschil maken.

Een goede tip is bijvoorbeeld om onder deuren waar tocht doorheen komt een doek te leggen. Je kunt hier een speciale tochtstrip voor kopen of iets dergelijks. Je hebt alleen vast nog wel een paar oude truien liggen die je hiervoor kunt gebruiken. Hierdoor blijft het warmer in de kamer en komt er geen koude lucht meer binnen.

Over truien gesproken. Een goede manier om het lekker warm te hebben is door dikke kleren te dragen, ook binnen. De meesten van ons liggen op onze vrije (en luie) dag het liefst in een trainingsbroek met een dikke trui op de bank. Laat dat nou net heel warm zijn. Extra dikke sokken of lekkere pantoffels maken het nog beter.

Een andere goede optie om het altijd lekker warm te hebben is een deken voor op de bank. Je hebt ze in alle soorten en maten. Die van Belieff.com bijvoorbeeld hebben zelfs voetzakken en plek om je handen warm te houden. Hiermee weet je zeker dat je het op de bank nooit meer koud zult hebben.

Individueel zullen deze aanbevelingen een klein effect hebben. Door alles toe te passen kun je passief alleen veel geld besparen op je energierekening. Alle kleine besparingen tellen bij elkaar op tot de jaarrekening en iedere euro die je hierdoor kunt besparen is er eentje die je in je eigen zak kunt houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button