Huis

Leuk en betaalbaar wonen in Zeeuws-Vlaanderen

Story Highlights
  • Een ruime woning met een ruime tuin
  • Hier vind je nog een betaalbare woning
  • Het voortdurende vakantiegevoel

Op Inspirationblog vind je onder andere inspiratie voor huis en tuin. Steeds meer mensen hebben echter moeite een woning te vinden die leuk en betaalbaar is, en een tuin is steeds vaker optioneel. In grote delen van ons land stegen de woningprijzen sterk de afgelopen jaren, de gemiddelde woningwaarde in januari 2021 was zelfs hoger dan ooit. Om een woning te vinden is het daarom nodig dat mensen hun eisen en wensen aanpassen. Denk even out-of-the-box, en je ziet al snel dat je bijvoorbeeld in Zeeuw-Vlaanderen wel nog leuke en betaalbare woningen met tuin te vinden zijn.

Een ruim huis, een tuin, en dichtbij werk

Voor velen was het toch het ideaalbeeld: een ruime woning met een tuin, dichtbij het werk. Dit laatste is echter een variabele die sinds een jaar geleden erg veranderd is. Intussen hebben we al twee keer een lockdown gehad om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen en te houden. Daarnaast wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken, en dit zal ook in de toekomst bij veel bedrijven het geval blijven. Mensen voelen hierdoor minder noodzaak om dichtbij hun werk te wonen. Om meer vrijheid en ruimte in en rond het huis te hebben, wordt steeds vaker gezocht naar woningen in het noorden, oosten en zuiden van ons land. Hier krijg je meer waar voor je geld dan in de drukke Randstad en Midden-Nederland.

De voordelen van wonen in Zeeuws-Vlaanderen

Intussen is er bijvoorbeeld een ware ‘coronatrek’ naar het oosten van ons land op gang gekomen. Maar hierdoor staan daar de woningprijzen intussen ook behoorlijk onder druk. Waar je wel nog een leuke en betaalbare woning kunt vinden? Waar je wel nog ruimte hebt, en een voortdurend vakantiegevoel? In Zeeuws-Vlaanderen. Bij een makelaar voor Hulst en omgeving worden er bijvoorbeeld diverse woningen aangeboden voor minder dan 200.000 euro. Voor ruime, vrijstaande woningen met een aardig lapje grond ligt de vraagprijs rond de 400.000 euro. Dat is heel wat minder geld dan je betaalt voor vergelijkbare woningen in andere delen van ons land!

Hiervoor krijg je een woning op een locatie waar je een permanent vakantiegevoel hebt. Maar vandaan je toch ook in afzienbare tijd naar de regio’s Rotterdam en West-Brabant rijdt voor je werk. Zeeuws-Vlaanderen is overigens ook erg in trek bij mensen die in België werken. En bij Belgen die graag in ons land wonen vanwege de fiscale voordelen voor mensen met een koopwoning.

Aangezien het in Zeeuws-Vlaanderen wel nog leuk en betaalbaar wonen is, kun je daar nog wel van je droom van een huis met tuin werkelijkheid maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button