Travel

Tossa de Mar uitgaan

Story Highlights
  • Veel rustiger ten opzichte van Lloret de Mar
  • Tussen Barcelona en de Franse grens
  • Ideale plek voor een vakantie met je gezin

Weet je wat nou een prachtige vakantiebestemming is? Tossa de Mar in Spanje, in de regio Catalonië om precies te zijn. Tossa de Mar is uitgaan en genieten van zon, zee en strand. Toch is het er rustiger dan het nabijgelegen Lloret de Mar, waar je bijkans over de jongeren struikelt. In feite heb je in Tossa de Mar alles wat je in Lloret de Mar ook vindt, alleen is het er veel minder druk. Tossa de Mar en uitgaan is wat rustiger. Zo vind je er met Rai slechts een discotheek.

Vakantie Tossa de Mar

Tossa de Mar is echter meer dan alleen uitgaan. Heel veel meer zelfs. Voor de duidelijkheid, Tossa de Mar ligt tussen de Franse grens en Barcelona. Het is minder druk en minder populair ten opzichte van andere badplaatsen aan de Costa Brava maar daarom heeft het niet minder te bieden. Tossa de Mar ligt aan de Middellandse Zee en van april tot en met september is het klimaat er heerlijk. Hoewel dus de meeste jongeren de voorkeur geven aan Lloret de Mar, is ook Tossa de Mar een geschikte vakantiebestemming voor jongeren, al zie je er in de praktijk vooral gezinnen vakantie vieren. Vakantie in Tossa de Mar is gewoon zeer de moeite waard.

Prachtige stranden

Wat betreft de stranden heeft Tossa de Mar heel erg veel te bieden. Daarom ook is het een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Ietsje buiten Tossa de Mar ligt bijvoorbeeld Cala Futadera, een schitterend rustig en afgeschermd strand. Ook de moeite waard is Cala Giverda, een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Meest bekende strand van Tossa de Mar is echter Playa Gran, het strand dat direct in het centrum ligt. Verder heb je er nog tal van andere iets kleinere maar ook prachtige stranden.

De oude stad, Vila Vella

Zeer de moeite waard is ook de oude stad, Vila Vella. Deze oude binnenstad van Tossa de Mar wordt ook wel bovenstad genoemd. De stad is op een heuvel gebouwd. Vanuit Vila Vella heb je een mooi uitzicht op Tossa de Mar. In de oude binnenstad vind je nog bouwwerken uit de Middeleeuwen. De stad is ommuurd en is echt prachtig om eens doorheen te lopen. Opvallend zijn de kleine straatjes en steegjes.

Een dagje Barcelona

Behalve het strand en de oude binnenstad is er veel meer te beleven in Tossa de Mar. Om te duiken en te snorkelen is het een perfecte plek bijvoorbeeld. Niet voor nies zijn er veel duikscholen. Wil je niet duiken – of durf je dit niet- dan kun je er ook op uit met de glasbodemboot. Je ziet dan vanuit de boot de vissen als het ware onder je door zwemmen. In Tossa de Mar is wekelijks een markt en in het centrum zelf vind je veel leuke winkeltjes. Het uitgaan is er rustiger maar daarom niet minder gezellig. In de omgeving van Tossa de Mar bis ook al genoeg te bekeven. Je kunt een dag naar Barcelona of naar Lloret de Mar en Blanes bijvoorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button