Tuin

Loungeset kopen: welk materiaal is het beste?

Op de fiets na je werk, vliegt de jas al uit, de zonnebril wordt er langzaam bij gepakt. Het liefst heb je nu al de korte broek aan of je nieuwe zomerjurk. De lente staat voor de deur. Voor je het weet ben je thuis. 

De tuinstoelen worden uit de schuur gepakt, maar dat leidt al gauw tot frustratie. Roest en groene aanslag vormen een dikke laag op de stoelen. Vele boen uren later kan je eindelijk gaan zitten. Maar is het niet tijd voor wat nieuws? Een loungeset bijvoorbeeld? Maar wat is nou het beste materiaal voor je nieuwe aanwinst? 

Wicker

Eigenlijk zijn er drie materialen bij een loungeset die vaak de voorkeur krijgen. Wicker, teak en rotan van deze drie is wicker verreweg de meest verkochte variant. Met wicker heb je nooit meer last van vieze groene aanslag. Ook blijft dit materiaal vrij van roest. Zodat je de tijd die je normaal gebruikt voor het boenen, kan gebruiken voor het relaxen. Wel zo prettig. 

Een wicker tuinset kan elk seizoen buiten staan. Een groot voordeel, zo hoef je geen grote opslag te hebben, voor de winterslaap. De meest verkochte variant is gemaakt van kunststof. Het gaat hier om gevlochten materiaal, die in tegenstelling tot rotan waterbestendig is. 

Rotan

Een loungeset gemaakt van rotan lijkt op het eerste gezicht vaak wel een beetje op een Wicker set. Alleen er is een heel groot verschil, rotan bestaat namelijk uit natuurlijk materiaal, namelijk: hout. Een groot voordeel van deze houten set is, de prijs! Met een rotan heb jij de goedkoopste optie binnen handbereik. 

Teak

Ben je niet echt een fan van gevlochten materiaal? Dan is een set van teak geen gek idee. De degelijke en sterke vibe zorgt voor een stoer aanzicht. De set is gemaakt van teakhout, dit is hout dat vaak wat vettig is. Met de teakhouten set zit je het veiligst, het ijzersterk materiaal zorgt ervoor dat je nooit door de stoel of bank krakt.

De set van Teakhout is in veel gevallen wel de meest prijzige variant. Maar als je het budget hebt is het zeker de meest degelijke set die je kunt aanschaffen

Welk materiaal loungeset is het beste?

Het antwoord op de vraag, welk materiaal het beste is, hangt toch altijd af van wat je smaak is en waar je naar op zoek bent. Houdt je van robuust en degelijk? Ga voor teak. Houdt je meer van natuurlijk en goedkoop? Ga voor rotan. Houdt je meer van allround en weinig onderhoud? Ga voor wicker. Poeh, dat zit lekker! Ga naar Loungeset.nl en koop direct een nieuwe loungeset.

Gerelateerde artikelen

Back to top button