Tuin

Maak van je hobby je baan!

Het is altijd leuk wanneer je van je passie je werk kan maken. Wanneer dit bij jou al het geval is, klinkt de zin ‘het voelt niet als werken’ je waarschijnlijk wel bekend in de oren.  Als de kans zich voordoet om voltijds met je hobby bezig te zijn, moet je deze zeker grijpen. Of het nu werken als hovenier is of juwelen maken, het is belangrijk dat je je werk graag doet.

Waarom werken als hovenier?

Wanneer je groene vingers hebt en graag in de tuin werkt, kan een nieuwe uitdaging als hovenier misschien wel iets voor jou zijn. Het is een job waarbij geen enkele dag hetzelfde is en waar je je creatieve geest helemaal tot uiting kan laten komen. 

Daarnaast is het een job die heel wat waardering met zich meebrengt. Het opfleuren van een tuin is vaak niet veel werk voor een hovenier, maar iemand met weinig kennis weet vaak niet hoe je eraan moet beginnen. Wanneer je een gezellige tuin kan creëren voor mensen en dieren, krijg je hier vaak heel wat dankbaarheid voor in de plaats.

Bovendien is de tuin, zeker een voortuin, vaak een pronkstuk van de woning. Een goed verzorgde tuin geeft een heel andere sfeer aan een huis en het trekt de aandacht van voorbijgangers. Misschien kunnen zij nog inspiratie halen uit jouw tuin! 

Enkele tips om te werken als hovenier

Wanneer je begint te werken als hovenier is het natuurlijk belangrijk om een klantenbestand te hebben. Zeker wanneer je als zelfstandige start. Een eerste stap kan misschien zijn om binnen een bedrijf aan de start te gaan als hovenier. Op die manier leer je de kneepjes van het vak zonder dat je bent aangewezen op je eigen connecties.

Zorg daarnaast dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwe trends in tuinen. Een hovenier zorgt er niet enkel voor dat je gras wordt gemaaid en je struiken onderhouden worden. Er worden steeds nieuwe technieken en apparaten ontwikkeld en hoe beter je kennis hiervan is, hoe eenvoudiger je kan ingeschakeld worden voor bepaalde projecten. 

Indien je kennis van tuinen eerder beperkt is, kan je heel veel informatie op het internet en in boeken terugvinden. Zoek voor je start aan tuinwerken op wanneer bepaalde bloemen het beste worden gepland. Hoe moet je een gazon onderhouden? Wat is de juiste manier om een boom te snoeien? Dit zijn slechts enkele aspecten van tuinieren die je als hovenier moet weten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button