Fashion

Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is een verzamelnaam voor kleding die geproduceerd wordt zonder mensen, dieren, of het milieu te schaden. De kledingindustrie is een zeer vervuilende industrie en daarom is het zo belangrijk om goed op te letten wat voor kleding je zelf koopt. Koop je vaak ‘fast fashion’ kledingstukken die je een paar keer draagt en dan weggooit? Dan is de kans groot dat jouw kleding niet erg duurzaam geproduceerd is.

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij uitgezocht waar je op kunt letten bij het kopen van je kleding als je een duurzame bijdrage wilt leveren.

Welke labels heeft duurzame kleding?

Duurzame kleding kun je op meerdere manieren herkennen, een belangrijke is het bekijken van de labels in de producten. Zo zijn er een aantal labels die duurzame kleding heeft/voert. Zo kwamen wij in onze zoektocht het merk IT’S PAWSOME tegen. Hun kleding voldoet aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, het gebruik van minimale grondstoffen, het niet veroorzaken van dierenleed en het waarborgen van goede kwaliteit. Hieronder vind je een aantal labels die van toepassing zijn op één of meerdere productgroepen van IT’S PAWSOME.

  • PETA Approved Vegan (veganistische kleding)
  • Oeko-Tex Standard 100
  • Global Recycled Standard
  • Organic 100

IT’S PAWSOME werkt nauw samen met onze leveranciers om alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. Ze gebruiken uitsluitend biokatoen uit India en gerecycled polyester uit China. Biokatoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden.

Wat is veganistische kleding?

Naast duurzaamheid staat ook diervriendelijkheid hoog op de eisenlijst van IT’S PAWSOME. Daarom is alle kleding veganistisch. Veganistische kleding is kleding die geen dierlijke producten bevat, zoals wol of leer. IT’S PAWSOME kleding draagt het PETA Approved Vegan label. PETA is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.

Maak gebruik van de actie van IT’S PAWSOME!

Wil je kennismaken met IT’S PAWSOME? Er staat nu een super goede actie online waarbij de truien en hoodies €59,50 (in plaats van €69,50) kosten en je bij aanschaf van 2 stuks nog maar €49,50 betaald! Naast duurzaam en diervriendelijk zijn de producten ook nog eens comfortabel, stijlvol en kwalitatief super goed. Shop ze via de link hieronder!

www.itspawsome.nl/shop

Gerelateerde artikelen

Back to top button