Huis

Maak van slapen een feestje met deze 5 toffe kinderbedden!

Wanneer je kinderen krijgt begint het qua bed nog allemaal vrij eenvoudig. Je neemt simpelweg een ledikantje of een peuterbed en je bent er. Na een tijdje wordt het echter iets ingewikkelder, wanneer er een echt kinderbed moet komen. Qua afmetingen zou een kind hier de rest van de tijd dat hij of zij bij je woont in kunnen slapen, maar in de praktijk zien we natuurlijk vaak dat ze op een gegeven moment een tweepersoonsbed willen. Toch is het kinderbed een bed dat lang mee zal gaan en wat ook belangrijk is. Slapen is voor iedereen belangrijk, zeker voor kinderen, en dus mag er best aandacht worden besteed aan het bed. Je kunt er een heel feestje van maken, met bijvoorbeeld een huisbed of een autobed. Hieronder hebben we de 5 tofste kinderbedden op een rijtje gezet!

Een bed met een dakje

Een bed met een dakje, zoals bijvoorbeeld een huisbed, is voor kinderen heerlijk. Je kunt hierbij ook nog allerlei accessoires bedenken. Lampjes aan de zijkant, tekeningen op het plafond en ga zo maar door. Kinderen voelen zich heerlijk in zo’n bed met een dakje, omdat ze het gevoel hebben een eigen huis te hebben. Slapen is dan echt een feestje!

Autobedden

Autobedden kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Van raceauto’s tot tractoren en alles daartussen in. Een autobed zie je vaker bij jongens dan bij meiden, maar ook voor meiden zijn er hele leuke opties. Wat te denken van een roze prinsessen wagen? Met een autobed maak je slapen voor je kind een stuk leuker, dat staat vast.

Een LEGO bed

Wat is er voor een fan van LEGO nou leuker dan een heus LEGO bed? Helemaal in LEGO stijl, door de kleuren maar ook doordat het bed is gebouwd van blokjes LEGO. Hiermee wordt slapen echt een feest!

Een hoogslaper met glijbaan

Een hoogslaper is voor jezelf als ouder ideaal. Hiermee bespaar je namelijk ruimte. Je kunt op die plek dingen opslaan, een bureau neerzetten of de ruimte gebruiken als speelplek. Maar ook kinderen vinden een hoogslaper vaak heerlijk. Het idee in de lucht te slapen spreekt veel kids aan. Om het helemaal af te maken kun je gaan voor een variant met een glijbaan. Dan kan je kind na het slapen zo uit zijn of haar bed glijden, hoe leuk is dat!

Een halfhoogslaper

Wanneer je kind graag in de lucht wil slapen en jij een beetje extra ruimte ook wel ziet zitten is een hoogslaper dus een goede optie. Maar dit kan pas vanaf een jaar of 6, en dan nog is het misschien niet altijd wenselijk of mogelijk. Een halfhoogslaper is in dat geval een goede oplossing. Hierbij slaapt je kind nog steeds in de lucht, maar een stuk lager. Hierbij kun je wel ook nog steeds gebruik maken van de ruimte onder het matras. Nog steeds de voordelen, niet de eventuele nadelen dus. En je kind vindt het alsnog prachtig.

Een bedbank

Een andere toffe optie voor kids is een bedbank. Voordeel hierbij is dat je ook nog eens extra opbergruimte of een matras onder het bed hebt. Vooral meiden vinden dit soort bedden heerlijk, al helemaal wanneer je er bijvoorbeeld allerlei kussens oplegt. Lekker knus!

Gerelateerde artikelen

Back to top button