Overig

Waarom is e-fulfilment dé oplossing voor webwinkels?

E-fulfillment voor webwinkels, wat is dat nu precies? En waarom is het zo fijn voor webwinkels? Een van de moeilijkere punten voor een webwinkel is om de pakketjes zo snel en goed mogelijk bij de klant te krijgen. Dit zorgt voor veel problemen en vaak ook veel ontevreden klanten. Daarnaast kost het opslaan en verzenden van producten enorm veel voor webwinkels. Order fulfilment uitbesteden is daardoor een zeer goede keuze. Het geeft de webwinkel namelijk niet alleen de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan de winkel zelf, het heeft vaak ook nog betere voorwaarden. We geven je hier graag meer informatie over.

Totaal ontzorgd voor de orderverwerking

Het uitbesteden van de orderverwerking aan een e-fulfilment bedrijf, zorgt ervoor dat je als webwinkelier geen orders zelf meer hoeft in te pakken. Wanneer er een bestelling binnenkomt, wordt deze direct door het e-fulfillment bedrijf opgepakt. Zij pakken de bestelling in en sturen hem direct door naar de klant. De meeste e-fulfillment bedrijven zijn tot midden in de nacht geopend om pakketten te versturen. Hier kun je natuurlijk niet met je eigen webshop tegenop. Het uitbesteden van de orderverwerking van je bedrijf zorgt er daardoor voor dat je totaal ontzorgd wordt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het versturen van de pakketten. Daarnaast worden ook alle retouren gemakkelijk verwerkt. Je hebt hier totaal geen omkijken meer naar.

Goedkoop verzenden zonder extra kosten

Een ander groot voordeel van een e-fulfillment bedrijf is dat ze zeer goede voorwaarden kunnen geven aan webwinkels. Doordat zij namelijk alle pakketten bundelen, hebben ze een veel lagere verzendprijs. Je betaalt daardoor voor de hele verwerking van ieder pakket bijna hetzelfde of zelfs minder dan wanneer je het pakket zelf verstuurd, terwijl je hier ook nog niet eens iets voor hoeft te doen. Ook kun je afspraken maken omtrent de voorraad die je bij het bedrijf hebt liggen. In veel gevallen kunnen ze de voorraad zelfs gratis laten liggen. Ook het verwerken van nieuwe voorraad besteed je gemakkelijk uit.

De beste verzendvoorwaarden

Tot slot is een van de belangrijkste onderdelen natuurlijk het verzenden van de pakketten zelf. Een orderverwerking bedrijf kan hiervoor de beste voorwaarden aanbieden. De cut-off tijd van een e-fulfillment bedrijf is vaak midden in de nacht. Hierdoor kun je de klanten een zeer snelle verzending bieden, zonder dat je hier zelf extra voor hoeft te werken. Heb je bepaalde kaartjes die je in de verzending wilt laten doen? Ook dit kan geregeld worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button