HuisTuin

Moestuin beginnen op een balkon

Story Highlights
  • Een groen balkon is prima mogelijk
  • Kweek je eigen groenten en kruiden
  • Kies voor een kweektafel, moestuintafel of moestuinbak

Als je een balkon hebt, denk je vaak dat je redelijk beperkt bent. Je denkt dat een groen balkon onmogelijk is? Niets is echter minder waar. Zo kun je prima kiezen voor kunstgras op je balkon bijvoorbeeld (eenvoudig vast te maken met speciale kit) en kun je ook prima een moestuin beginnen op een balkon. Hoe? Dat leggen we hier uit.

Kies je voor een  kweektafel, moestuintafel of moestuinbak op je balkon?

Wat je nodig hebt om een moestuin op je balkon te beginnen? Heel simpel, een kweektafel, moestuintafel of een moestuinbak. Wat je kiest is persoonlijk en afhankelijk van de ruimte die je hebt op je balkon. Met een kweektafel is het heel erg eenvoudig om groente te kweken. Met een kweektafel heb je altijd ruimte voor een moestuin. Je zet de kweektafel op je balkon, op het dak of op je terras en daarna begin je met kweken van kruiden en verse groenten. Gewoon, op je balkon dus. Een kweektafel past op elk balkon. Je tuiniert op de ideale hoogte en overtollig water wordt goed afgevoerd. De kweektafel is gemaakt van roestbestendig verzinkt staal en blijft ondanks de weersomstandigheden lang in prima conditie.

Voor de moestuinbak is altijd ruimte op je balkon

Een alternatief is de moestuinbak. Ook die maakt het houden van een moestuin gemakkelijk. Ook voor de moestuinbak is altijd ruimte op je balkon. Een moestuinbak is perfect als je verse groenten en kruiden wilt kweken. De hoogte kan variëren van 30 tot 90 centimeter, terwijl je voor de breedte van de moestuinbak kunt kiezen uit 40 centimeter, 60 centimeter en 80 centimeter. De diepte van de moestuinbak op je balkon is 19 centimeter. Ook al perfect dus om een moestuin te beginnen op je balkon.

Zet de moestuintafel op je balkon en je kunt beginnen met tuinieren

Dan heb je ook nog de moestuintafel. Ook deze moestuintafel maakt eenvoudig en op hoogte tuinieren goed mogelijk. Ook voor de moestuintafel is altijd ruimte te vinden op je balkon. Zet de moestuintafel op je balkon (of op je dak of terras) en je kunt beginnen met het kweken van verse groenten om zo je eigen eten te kweken. De moestuintafel heb je in drie verschillende uitvoeringen en in een breedte van 40 centimeter of 60 centimeter. Ook wat betreft de lengte heb je wat te kiezen, want deze tafels zijn er in 103 centimeter en 130 centimeter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button