Health

Muggen verjagen met deze tips!

Story Highlights
  • Zo verjaag je muggen
  • Doe ouderwets en gebruik een elektrische vliegenmepper
  • Maak gebruik van een katoenen klamboe

Iedere zomer hebben we weer te maken met hetzelfde probleem: muggen die ervoor zorgen dat je niet de optimale nachtrust pakt. De een schijnt er minder last van te hebben dan de ander. Zo zijn sommige mensen allergisch en kunnen ze erg lang en veel last krijgen van muggenbeten. Verder zijn de meeste mensen het erover eens dat je met muggen niet lekker kunt slapen. Het gezoom rond je oren, de verschrikkelijke jeuk van muggenbult en ook nog de warme nachten erbij. Dit is allemaal geen pretje. Toch houden we van de zomer en willen we dat onze nachtrust ook goed verloopt. We delen daarom hieronder een aantal tips voor het verjagen van muggen. 

Vergeet het mooie uitzicht 

Muggen verjagen en genieten van je uitzicht uit je kamer? Het kan zijn dat deze twee niet gepaard gaan samen. Een van de meest effectieve tips is het plaatsen van horren voor je ramen en deuren. Ook in de zomer hebben we namelijk frisse lucht nodig en dit gaat lastig als je je ramen en deuren dicht moet houden zodat er geen muggen binnen komen. Door horren voor je ramen en deuren te plaatsen, kun je overdag en ’s avonds je slaapkamer luchten. 

Mooi accessoire in je kamer

Valt het jou ook op dat je overdag bijna geen mug tegenkomt in huis en zodra je wilt slapen hoor je ze overal. Met een katoenen klamboe kunnen muggen en andere insecten niet bij je oor komen. Het voordeel van een klamboe is dat het ook altijd past in elk interieur! Het is beschikbaar in verschillende kleuren en het is een mooie accessoire om in je slaapkamer te plaatsen. Verder is het voor je kind(eren) ook een leuk item en zullen ze het niet erg vinden onder een klamboe te slapen. 

De ouderwetse tips

Natuurlijk zijn er ook nog de ouderwetse tips. We weten inmiddels dat een aantal tips helaas niet effectief zijn, maar er zijn er ook nog een aantal die zeker weten werken! Denk bijvoorbeeld aan de vliegenmepper. Tegenwoordig kun je ook een elektrische vliegenmepper gebruiken wat het makkelijker maakt. Vind je het idee van het slaan van een levend wezen toch niet fijn? Dan kun je natuurlijk met de andere tips aan de slag. Een muggenlamp is daarnaast ook een manier om muggen naar de lamp toe te trekken zonder dat je ze zelf hoeft te slaan of een klamboe moet installeren. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button