Health

Nieuw hoorapparaat nodig? Doe dan eerst een gratis hoortest online

Story Highlights
  • Nieuw hoorapparaat
  • Gratis hoortest
  • Hoorapparaat keuze

Gehoorschade komt behoorlijk vaak voor. De schade aan het gehoor kan verschillende oorzaken hebben. 

In sommige gevallen ontstaat deze schade bijvoorbeeld door het werken op plekken met te veel lawaai, terwijl in andere gevallen gehoorschade ontstaat door te hard muziek luisteren. Ook kan een gehoorbeperking ontstaan door ouderdom, wat ook relatief vaak voorkomt. 

Wanneer je denkt misschien gehoorschade te kunnen hebben, kan het een erg slimme optie zijn om voordat je voor een nieuw gehoorapparaat gaat een gehoortest te doen. Dit kan tegenwoordig ook erg eenvoudig online.

Gratis hoortest online

Een gratis hoortest online kan in allerlei verschillende situaties erg goed van pas komen. 

Als je bijvoorbeeld het vermoeden hebt dat je gehoorschade hebt, of als je al enige tijd gebruik maakt van een gehoorapparaat, maar deze eventueel toe is aan vervanging bijvoorbeeld. Het doen van een test is in verschillende situaties dus nodig. Voor een test gaan veel mensen langs bij een audicien. Dat is nu de mogelijkheid er is de test online te doen dus niet meer nodig. Wanneer je online een gratis hoortest doet is het in de meeste gevallen zo dat je bepaalde geluidsfragmenten te horen krijgt. 

Hierop gebaseerd dien je bepaalde vragen te beantwoorden. De vragen kunnen erg variëren. De antwoorden die je op deze vragen geeft bepalen uiteindelijk het resultaat dat je behaalt voor de test. Uit dit resultaat komt dan naar voren hoeveel gehoorschade je hebt en welk apparaat je zou moeten nemen.

Hoorapparaat keuze

Wanneer je de online test hebt gedaan en zeker weet dat je in ieder geval een hoorapparaat moet nemen, kan het een handige optie zijn met je resultaat naar de audicien te gaan. Het scheelt je vaak tijd, want je hebt het voorwerk thuis al gedaan. Je weet in ieder geval dat er schade is. De audicien zal bepalen wat voor type en soort hoorapparaat je nodig hebt. 

Er zijn enorm veel varianten en ook de prijzen verschillen. Als de audicien je het advies heeft gegeven welk apparaat je het beste kunt nemen is de keuze wel aan jezelf. Ook kan de specialist een aantal verschillende varianten aanraden. In dit geval kan de ene bijvoorbeeld voordelen hebben ten opzichte van de ander.

Gerelateerde artikelen

Back to top button