Overig

Waar kan ik allemaal geld voor lenen?

Story Highlights
  • Geld lenen is nu interessant vanwege de historisch lage rentes
  • Het gehele proces van aanvragen gaat digitaal
  • Kies voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

Soms wil je of moet je bepaalde uitgaven doen maar staat je financiële situatie dat even in de weg. In ons land kun je daarom op verschillende manieren geld lenen. Je leent geld voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto, voor de verbouwing van je huis of als je wilt investeren in je jezelf middels bijvoorbeeld een dure opleiding. De meest voorkomende leenvormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Het is op dit moment, zo weet Inspirationblog.nl uit zeer betrouwbare bronnen, overigens het moment om geld te lenen, nu de rentes zo historisch laag zijn.

Vaste looptijd, vaste rente en absolute duidelijkheid

Iedereen is wel eens in de situatie geweest dat je auto er mee ophoudt en niet meer te repareren is. Omdat je net geïnvesteerd hebt in nieuw laminaat op de vloer in je huis, is er geen geld om een andere auto te kopen. En dat terwijl je voor je werk toch echt een auto moet hebben. Gelukkig kun je in ons land dan prima geld lenen voor een auto. Dit kun je doen door het afsluiten van een persoonlijke lening. Kiezen voor deze manier van lenen betekent dat je kiest voor een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent en weet bij het aangaan van de lening wanneer de lening afgelost is. Er zijn mensen die baat hebben bij duidelijkheid en die krijg je als je een persoonlijke lening aangaat. Een dergelijke lening sluit je af voor een grotere aankoop als dus een auto, een boot of een nieuwe keuken. Je kunt uiteraard ook geld lenen als je plannen hebt nieuwe apparatuur aan te schaffen tijdens Black Friday.

Historisch lage rente en alles wordt digitaal geregeld

Het aangaan van een lening kost tegenwoordig amper nog moeite. Je kunt gemakkelijk en snel alles digitaal regelen. Alles gaat online en snel. Ook dat maakt dat meer en meer mensen een lening aanvragen. Voor je een geldbedrag krijgt, word je verzoek altijd even getoetst bij het BKR in Tiel. Deze organisatie kan iets vertellen over je kredietwaardigheid en je betaal moraliteit. Heb je een bepaalde codering, dan kan dit reden zijn dat de kleding afgekeurd wordt. Met een BKR notering is het zo goed als onmogelijk een reguliere lening los te peuteren.

Doorlopend krediet is ideaal voor lenen voor de verbouwing van je huis

Behalve voor de persoonlijke lening kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is de meer flexibele manier van geld lenen. Er geldt nu geen vaste looptijd, wél spreek je vooraf een kredietlimiet af. In de praktijk kun je geld dat je afgelost hebt later weer opnemen. Deze flexibiliteit is ideaal als je een verbouwing wilt financieren. De lening heeft dus geen vaste looptijd. Bovendien is het natuurlijk wel zo dat als je tussentijds steeds weer geld opneemt, je heel erg lang aan de lening blijft plakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button