Huis

Behang inspiratie voor 2021

Story Highlights
  • Brick en Terra keert helemaal terug in 2021
  • Metallic kleuren voeren de boventoon
  • Marmereffecten en flora en fauna

Hét grote voordeel van behang is dat je door de wanden van een ander behang te voorzien, je meteen heel je inrichting een boost geeft. Met andere woorden, behang maakt het verschil en kan de sfeer en uitstraling van je inrichting bepalen. Een goedkope oplossing dus voor als je een keer weer iets anders met je woonkamer wilt maar niet de hoofdprijs wenst te betalen. Je hoeft in elk geval geen compleet nieuwe inrichting te kopen om de ruimte toch een heel andere look en feel te geven. Inspirationblog.nl weet al lang wat de trends worden voor 2021 door een goed gesprek met verschillende deskundigen en trendwatchers. En uiteraard wil het die kennis graag met je delen. Wist je trouwens dat je met behang overigens ook de eethoek op kunt fleuren?

Effen behangsoorten lijken uit de gratie

Laten we beginnen met vertellen dat het gedaan lijkt met de effen behangsoorten. Dat kan dus niet meer wil je de trends volgen. Wat wel hip is zijn de subtiele stijlelementen. In 2021 kun je wat betreft het behang kiezen voor bijvoorbeeld grote ruitvormen en strepen. Ze bieden een huiselijke sfeer en in het behang zie je duidelijk de subtiele details terug. De verwachting is dat ook brick en terra weer helemaal terug komt. Ook dit type behang staat voor een huiselijke, warme en bovenal gezellige sfeer.

Opmerkelijk: metallic kleuren gaan het verschil maken

Opmerkelijker is wel het gebruik van metallic kleuren. De ontwikkeling van behang staat nooit stil. Met de nieuwe technieken is steeds meer mogelijk. Mensen vinden het klassieke en traditionele behang met effen kleuren al snel saai en zoeken het dan ook liever in metallic. Het gebruik van metallic laat je behang extra opvallen en met metallic maak je van elke wand iets bijzonders. Zeker is dat het in 2021 kleurrijk mag. Zoals wild ook mag volgend jaar. Het mag volgend jaar anders dan anders en de gebaande paden mogen verlaten worden. Best een mooie uitdaging toch?

Kwestie van lef en durf

Flora en fauna zal ook een rol krijgen wat betreft het behang volgend jaar. Palmbladeren, insecten en tropische bloemen. Vooral de grotere wanden lenen zich hier perfect voor. Wat we ook gaan zien zijn marmer- en houteffecten. Wat je ziet zijn de meer diepe kleuren die langzaam in elkaar overlopen, afgewisseld met meer subtiele strepen. Dit soort behang straalt vooral warmte uit en is behalve voor de woonkamer ook ideaal voor in de slaapkamer. Het contrast is in 2021 is best groot. Aan de ene kant mag het anders dan anders, wild en kleurrijk, aan de andere kant wordt het ook het jaar van de meer subtiele stijlelementen. Je neemt, als je mee wilt doen althans, geen effen behangsoort meer. De trends volgen op het gebied van behang zal in 2021 vooral een kwestie zijn van durf en lef tonen. Benieuwd of jij durft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button