Auto

Nieuwe automatten: wanneer koop je ze?

Story Highlights
  • Koop snel mooiere automatten
  • Als ze niet meer schoon te krijgen zijn
  • Vervangen bij slijtage

De meeste auto’s, in ieder geval de nieuwe exemplaren, worden geleverd met automatten. Deze vind je in ieder geval voorin, bij de bestuurder en de bijrijder. Deze matten zorgen ervoor dat de bekleding niet beschadigt en vuil en vocht hier niet in terecht kan komen. Door de matten zo nu en dan uit te slaan of schoon te maken, houd je je auto lekker schoon en voorkom je dat er van binnenuit vocht in de bodem terecht kan komen. Veel mensen kiezen ervoor om de matten in hun auto op den duur te vervangen. Welke redenen hebben zij daarvoor?

Snel ruilen voor mooiere exemplaren

De meeste nieuwe auto’s worden geleverd inclusief matten, dat is bijna standaard. Prima, dan heb je er geen omkijken meer naar, zou je zeggen. Toch is dit niet altijd het geval. Ben je dol op auto’s en doe je er veel aan om die van jou er zo goed mogelijk uit te laten zien, dan is de kans groot dat de matten die de producent heeft meegeleverd niet helemaal aan je eisen voldoen. Je vindt ze misschien spuuglelijk, en hebt hele duidelijke ideeën over hoe ze er eigenlijk uit zouden moeten zien. Of ze zien er wel oké uit, maar ze zijn van een matige kwaliteit. Dat kunnen redenen zijn om direct na de aanschaf van je nieuwe auto al op zoek te gaan naar nieuwe exemplaren. Kies altijd voor matten op maat, zodat ze perfect passen en niet gaan schuiven.

Als ze niet meer schoon te krijgen zijn

De matten die bij je voeten liggen krijgen heel wat te verduren. Zeker als je vaak met vieze schoenen in je auto stapt, zijn ze vaak al snel behoorlijk smoezelig. De meeste matten kun je gemakkelijk uit je auto halen en schoonmaken. Toch kan het momenten aanbreken waarop dat niet meer genoeg is, en je ze nauwelijks meer schoon krijgt. Ook dan kan het goed zijn om nieuwe te kopen, wel zo fris.

Als de matten beginnen te slijten

Alles in en aan je auto slijt op den duur, ook je automatten. Deze slijten in veel gevallen zelfs nog sneller dan de meeste andere onderdelen, omdat ze zo veel te verduren krijgen. Merk je dat je matten niet goed meer zijn, kale plekken gaan vertonen en vocht en vuil niet meer goed absorberen? Ook dan is het tijd om nieuwe exemplaren aan te schaffen, voordat ook je bekleding beschadigt.

Als de auto verkocht wordt

Ben je toe aan een nieuwe auto, en wil je je huidige verkopen? Dan laat je hem er natuurlijk op zijn best uitzien. Versleten matten geven snel de indruk van een versleten auto, en dat is niet goed voor de prijs. Bestel je voor je de auto verkoopt op https://www.justcarpets.nl/ nog even nieuwe exemplaren, dan fris je de looks van je auto zodanig op dat je dit zomaar terug kan gaan zien in de prijs. Kleine moeite, groot plezier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button