Huis

Nieuwe deurmat kopen: hier moet je op letten

Een deurmat mag niet ontbreken in de gang of hal. Het zorgt ervoor dat er zo min mogelijk vuil van buiten naar binnen komt. Hierdoor blijft het huis langer schoon en blijft de vloer langer in topconditie. Zand en vocht kan namelijk al snel beschadigingen veroorzaken. Heb jij nog geen goede deurmat of is de huidige mat toe aan vervanging? Dan moet je tijdens het shoppen letten op de onderstaande punten.

Type deurmat

Bepaal altijd eerst de functie van de nieuwe deurmat. Moet het intensief droogmaken (droogloopmat), moeiteloos schoonmaken (schoonloopmat) of een combinatie van beide? Wil je de mat daarnaast binnen in de gang neerleggen of juist buiten voor de deur? Als je deze informatie duidelijk op een rijtje hebt, kun je makkelijker een geschikt type deurmat uitkiezen. Als je op zoek bent naar een binnenmat, zijn de zogenaamde alleskunners vaak de beste optie. Deze matten kunnen vocht én vuil opnemen.

Juiste formaat

Natuurlijk is het erg belangrijk om het juiste formaat te kiezen. Meet de ruimte voor de deur op en zoek hier een passende mat bij. Kun je de ideale maat niet vinden of wil je graag een perfect passende deurmat? Dan is het beter om een mat op maat te laten maken. Bij Mattador kan dit tot op de millimeter nauwkeurig! De maatwerk deurmatten zijn daarnaast altijd van zeer hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kleur en uitstraling

Over kleuren gesproken: het is mooi als de kleur en uitstraling van jouw nieuwe deurmat goed aansluit op de interieurstijl. Kijk wat er het beste past bij de kleur van de vloer en stijl van de hal. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag dan kleurstalen aan en laat je persoonlijk adviseren door een specialist. 

Onderkant van de deurmat

Voor de veiligheid is het essentieel dat de deurmat niet zomaar wegschuift. Kijk daarom altijd naar de onderkant van de mat. Het moet voorzien zijn van stevig rubber of een antislip laag.

Duurzaamheid

Koop bij voorkeur een deurmat die is voorzien van duurzame en milieuvriendelijke certificaten. Bijvoorbeeld omdat er gebruik is gemaakt van garen van een gerecycled materiaal en/of omdat het op een verantwoorde manier is geproduceerd. 

Prijs-kwaliteitverhouding

Check tot slot of de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Hoe lang is de gemiddelde levensduur en zijn de gebruikte materialen geschikt voor intensief gebruik? Het is beter om wat meer geld te investeren in een deurmat van hoge kwaliteit, dan te kiezen voor een goedkope mat die na een jaar al versleten is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button