Huis

Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Hier moet je op letten

Eetkamerstoelen spelen een grote rol in hoe jouw interieur eruitziet. Als jouw huidige eetkamerstoelen aan vervanging toe zijn, is het daarom van belang dat je hierin de juiste keuze maakt. Door een goede keuze te maken kun je er namelijk voor zorgen dat je hier weer jaren mee vooruit kunt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen? Wij helpen je op weg!

Stoelen met of zonder armleuning

Iets wat goed is om van tevoren al te bepalen, is of je graag stoelen met of zonder armleuning wilt hebben. Het aanbod aan eetkamerstoelen is groot, waardoor je hier ruime keuze in hebt. Vraag jezelf dus goed af welk soort stoelen je graag bij de eettafel wilt hebben. Kies je voor stoelen met armleuning? Dat kan jou veel comfort bieden. Wel is het dan van belang dat je de hoogte van de eettafel van tevoren meet, omdat het niet zo moet zijn dat de armleuningen straks te hoog zijn voor de eettafel. Doe dus de nodige voorbereiding en koop niet in de wilde weg nieuwe stoelen.

De zithoogte

Ook een belangrijk ding om op te letten bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen, is de zithoogte. Het is van groot belang dat je comfortabel aan tafel kunt zitten, waardoor de verhouding tussen de tafelhoogte en zithoogte van de stoelen goed moet zijn. Wat je moet zien te bereiken, is dat je voeten de grond kunnen aanraken en je recht aan tafel kunt zitten. Bij een normale zithoogte kun je denken aan bijvoorbeeld 46 cm. 

Heb je mooie eetkamerstoelen op het oog? Als je naar een fysieke winkel gaat is het goed om naar deze zithoogte te vragen. Als je online stoelen wilt bestellen, kun je dit vaak vinden bij de productspecificaties. Bij het online zoeken naar eetkamerstoelen is het wel van belang dat je bij een betrouwbare aanbieder kijkt. Om hierachter te komen, kunnen review sites wellicht goed van pas komen.

Het materiaal

Iets waar je ook op kunt letten bij het kopen van hippe stoelen voor aan je eettafel, is het materiaal. Eetkamerstoelen zijn namelijk te koop in verschillende soorten materialen. Hierbij heeft ieder materiaal voor- en nadelen. Om erachter te komen welk materiaal stoel geschikt voor jou en je huis is, is het goed om hier research naar te doen. Kijk hierbij ook naar wat goed te combineren is met de rest van je interieur. Aan welk materiaal je zou kunnen denken? Bijvoorbeeld aan kunststof, leer, hout, textiel of metaal.

Houd deze drie dingen in ieder geval in gedachten tijdens jouw zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen, want hiermee kun je een betere weloverwogen keuze maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button