Trends

Kiezen voor houten speelgoed? Bekijk hier 5 redenen!

Speelgoed is het ideale cadeau voor een kind, peuter of kleuter. Tegenwoordig is het lastig om speelgoed uit te zoeken, omdat het aanbod zo gigantisch groot is. Een type speelgoed waar je voor kunt kiezen is houten speelgoed. Dit brengt namelijk erg veel voordelen met zich mee. Benieuwd waarom je zou moeten kiezen voor houten speelgoed? Wij geven je in dit blogbericht 5 redenen!

Houten speelgoed is duurzaam

Een van de grootste voordelen van houten speelgoed is dat het duurzaam is. Het speelgoed is namelijk, in tegenstelling tot plastic speelgoed, veel steviger. Daardoor gaat het speelgoed van hout niet snel kapot en gaat het veel langer mee. Waar je de speelgoedauto van plastic al snel weggooit na enkele weken, blijf je een houten speelgoedauto al snel vaker gebruiken. 

Ecologisch speelgoed 

Een ander voordeel van houten speelgoed is dat het ecologisch verantwoord is. In tegenstelling tot andere grondstoffen, zoals plastic, is houten speelgoed erg goed. Het wordt vaak op een duurzame manier geproduceerd en het zorgt voor veel minder uitstoot dan plastic. Ook wordt pastic vaak voorzien van een laagje verf die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je kindje. Bij houten speelgoed is dit niet het geval. Ga je kiezen voor badspeelgoed? Dan ontkom je er vaak niet aan om plastic speelgoed in huis te halen, omdat houten speelgoed hier niet goed voor gemaakt is. 

Stimuleer de verbeelding van je kindje met houten speelgoed

Het is belangrijk voor een kindje dat het gestimuleerd wordt. Houten speelgoed zorgt voor een zeer goede verbeelding, omdat er vaak gewerkt wordt met een spelelement. Bij plastic speelgoed is dit in veel gevallen niet zo. Hierdoor raakt een kindje sneller uitgekeken op plastic speelgoed dan op speelgoed van hout. Daarnaast zorgt houten speelgoed vaak voor minder toepassingen, zodat het kind zelf op zoek gaat naar een fantasie om met het speelgoed te spelen. Het kindje zal zelf moeten duwen, trekken of draaien om met het speelgoed te spelen, in plaats van een geluid te horen door op een knopje te drukken.

Veilig spelen

Wat het allerbelangrijkste is voor onze kinderen, is dat ze veilig kunnen spelen. Met houten speelgoed is dit zeker het geval. Er zitten namelijk geen gevaarlijke stoffen die vrij kunnen komen aan het speelgoed. Daarnaast is het speelgoed in de meeste gevallen groter en met minder onderdelen van plastic speelgoed. Dit zorgt ervoor dat het kind niet gemakkelijk in het speelgoed kan stikken en het daardoor erg veilig is om mee te spelen. 

Tijdloos speelgoed

Tot slot is houten speelgoed tijdloos. Het wordt veelal niet voorzien van bepaalde trends en zorgt ervoor dat je het altijd kunt gebruiken. Het klassieke houten speelgoed, zoals een trein of een houten fietsje, worden vandaag de dag nog steeds volop gebruikt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button