Travel

Nieuwe kinderwagen kopen? Wij geven je 2 belangrijke tips!

Heb je een kindje gekregen en wil je alvast op zoek gaan naar een goede kinderwagen, zodat je lekker met je kleine op pad kunt? Of is jouw huidige kinderwagen toe aan vervanging? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze maakt. Je wil de kinderwagen natuurlijk intensief gebruiken, dus heb je wel een goed product nodig, anders kun je een jaar later weer opnieuw beginnen met je zoektocht. In dit artikel geven we je 2 tips om te zorgen dat jij het ideale exemplaar vindt tussen alle kinderwagens die er te koop staan!

1. Wat voor soort kinderwagen wil je kopen?

Er zijn een hoop verschillende soorten kinderwagens waar je uit kunt kiezen, dus het is belangrijk dat je goed in je hoofd hebt wat je precies wil. Er zijn vijf soorten kinderwagens te onderscheiden: 

  • Wandelwagen: Een wandelwagen is geschikt zodra jouw kindje zelfstandig kan zitten. Vaak is dit als het kind rond de 6 tot 9 maanden oud is. Een wandelwagen is vaak een stuk groter en steviger dan een buggy, al is hij voor dezelfde leeftijdscategorie bedoeld. 
  • Combiwagen: De combiwagen is bij de veel ouders het meest populair, aangezien je deze vanaf de geboorte van je kind kunt gebruiken en later om kunt laten bouwen tot een wandelwagen met een zitje. Er past zelfs vaak een autostoeltje op de wagens, al zijn hier wel bepaalde adapters voor nodig. 
  • Buggy: Een buggy is net als een wandelwagen geschikt voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten. Een buggy heeft kleinere wielen dan een wandelwagen en is vaak ook een stuk lichter. Daarnaast is hij over het algemeen goedkoper dan een wandelwagen. Buggy’s zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, of je nu een felle roze kinderwagen wil, of een natuurlijke groene kinderwagen
  • Duowagen: Een duowagen is ideaal als je twee kinderen tegelijkertijd wil vervoeren, bijvoorbeeld als je een tweeling hebt of krijgt. Wil jij jouw kinderen hier als baby al in kunnen stoppen? Dan heb je twee reiswiegen nodig die hierop passen. 
  • Kinderwagen voor sportactiviteiten: Hou je van hardlopen en wil je dit graag kunnen combineren met wandelen met je kindje? Dan kun je het beste kiezen voor een kinderwagen voor sportactiviteiten. Ze hebben drie wielen en zijn een stuk stabieler dan reguliere kinderwagens. 

2. Hoeveel ruimte heb je voor het opbergen van de kinderwagen? 

Een andere factor die je mee kunt nemen in je keuze, is de ruimte die je hebt om de kinderwagen op te bergen. Sommige wagens kun je makkelijk in elkaar klappen of opvouwen, zodat ze in de kofferbak passen of in een hoekje in je huis of garage. Heb je weinig ruimte in je woning? Kies dan het liefst voor een kleinere en lichtere kinderwagen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button