Huis

Nieuwe look: een Tabriz tapijt in huis halen

Een Tabriz tapijt; komt die naam je bekend voor? Misschien niet helemaal, maar als ik ‘Perzisch tapijt’ zeg, dan zie je meteen prachtige dessins voor je, vol rijke kleuren. Een Tabriz tapijt is dus een Perzisch tapijt. 

Wat uniek is aan een Tabriz tapijt

Er wonen in Tabriz ongeveer 1,7 miljoen inwoners, 2/3de van de inwoners spreekt Turks maar er wonen ook veel Armeniërs. Er zijn ontelbaar veel ateliers waar er sinds de 17de eeuw tapijten gemaakt worden. De tapijten uit Tabriz behoren tot de top van de tapijtproductie uit Iran. Ook vervaardigen de mensen soms nog thuis tapijten. Vroeger werden er ook tapijten geweven met zijde. Deze stukken zijn enorm exclusief.

Waarop letten bij het kopen van een Tabriz tapijt? 

Het is zeer belangrijk dat je een kwalitatief tapijt koopt dat zo lang mogelijk mee gaat. Ik raad je dus aan zeker niet de allergoedkoopste te kopen. Wil je een echt mooi Tabriz tapijt dan ga je het best te rade bij een expert ter zake. Zij kennen het assortiment, de prijzen die erbij horen en de duurzaamheid die je kan verwachten. Uiteraard is een handgeknoopt tapijt extra mooi maar ook iets prijziger vanwege de manuele arbeid die in het maken van het tapijt ging zitten. Sowieso behoort een echt Tabriz tapijt tot de top van de wereld. Het is dus een investering, als je een goed exemplaar koopt en het mooi onderhoudt.

Waarom een tapijt in huis halen een goed idee is

Wanneer je zo’n tapijt toevoegt aan je interieur krijg je meteen een warme, opulente uitstraling. Het is dus zeker het overwegen waard. Zowel in een klassiek als in een modern interieur is dit type tapijt een echte blikvanger. Het is warm aan de voeten, lijnt een plek mooi af en voegt toe aan de gezelligheid en warmte van deze plek. Je hebt een nieuwe uitstraling voor een fractie van de prijs van een nieuwe vloer.Wil je toch liever een compleet nieuwe vloer? Lees dan zeker meer over de juiste vloer voor jouw interieur. Er is heel veel keuze, dus het is belangrijk je behoeften in kaart te brengen en zo je nieuwe vloer te bepalen. Kies je voor stijl, elegantie en tijdloze klasse voor een fractie van de prijs van een nieuwe vloer, dan is het Tabriz tapijt een aanrader. Tegen een druk gezinsleven en morsen van dranken is dit type toevoeging aan je vloer dan weer niet bestand. Dan kies je beter voor een onderhoudsvriendelijke laminaat bijvoorbeeld.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button