Fashion

Wat is fashion?

Fashion is eigenlijk best wel een gek woord, maar wat is dat nu eigenlijk? We zouden wel kunnen zeggen dat fashion een woord is dat staat voor mooie kleding en accessoires. Maar wat voor de één fashion is kan voor de ander wel tot niet fashion zijn. De juiste fashion hoort bij de beautygeheimen

Wij gaan je alles vertellen over de verschillen, wat betreft fashion. Op deze manier ben jij straks volledig op de hoogte en weet jij precies wat het inhoudt. Tegenwoordig is er zoveel te kiezen op het gebied van mode, maar wat is high end fashion?

Verschillende soorten fashion

Er zijn zoveel verschillende manier om te kijken naar fashion, maar wat is high end fashion eigenlijk? Onder high end fashion zou je kunnen verstaan dat het wat duurdere kledingartikelen zijn, maar ook de duurdere accessoires. Je kunt hierbij denken aan een hele dure jas of zelfs een smartwatch die jouw nieuwe look compleet kan maken. Een groot voordeel van high end fashion is, dat je deze tegenwoordig steeds meer online kunt kopen. Je hoeft dus helemaal niet meer op pad om die nieuwe te gekke set te kopen. Fashion gaat nog een beetje verder, wat is fair fashion nu weer? Had jij daar al eerder van gehoord?

Fair fashion

We kunnen je vertellen dat fair fashion eigenlijk best een super goede keus zijn, want deze artikelen zijn allemaal gemaakt in goede en prettige arbeidsomstandigheden. Dan hadden we nog niet eens gesproken over de duurzaamheid, want alle producten die tot fair fashion behoren zijn gemaakt van duurzame materialen. Hier is het grote voordeel dat het proces een stuk milieu vriendelijker is dan in een normale fabriek. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mensen die aan de kledingstukken werken. Had jij al eens gehoord van slow fashion en fast fashion, nu denk je waarschijnlijk alweer wat is dat nu weer?

Slow fashion

Misschien heb je er wel eens van gehoord of juist helemaal niet, wat is slow fashion? Het is niet gek als je dit allemaal niet weet, er zijn ook zoveel verschillende namen. Hoe kun je dat nu bijhouden, met de verschillende soorten is het ook niet erg gemakkelijk meer. Slow fashion staat letterlijk tegenover fast fashion, we vertellen over het laatste straks nog iets meer. Slow fashion is duurzame kleding, maar heeft ook een tijdloze uitstraling. Slow fashion gaat behoorlijk lang mee, omdat deze een hele hoge kwaliteit heeft. Slow fashion gaat niet per se mee in de allernieuwste trend, eigenlijk zou je kunnen zeggen dat deze vooral gemerkt wordt door de condities waarbij deze kleding gemaakt is.

Fast fashion

Nu hebben we nog fast fashion, want wat is fast fashion nu eigenlijk? We zeiden net al dat het de precies tegenovergestelde van slow fashion is, maar deze leggen we ook uit. Op deze manier snap je de verschillen tussen die twee precies. Fast fashion is een stuk minder milieuvriendelijk, hoewel het wel erg mooi kleding bevat. Fast fashion is een snelle manier van kleding produceren, waarbij er veel verschillende soorten kleding in hele korte tijd gemaakt worden. Hierbij wordt in de meeste gevallen niet goed nagedacht over de arbeidsomstandigheden, maar ook het milieu denkt men niet goed bij naar. Men wil in de toekomst wel zorgen dat fast fashion duurzamer en milieuvriendelijker wordt, dat wil zeggen dat er in de loop van de jaren kledingstukken vervaardigd zullen worden die uit milieuvriendelijke materialen gemaakt zullen worden. Wel gaat dit echter een poosje duren, omdat men over de juiste middelen moet beschikken dit te realiseren.

Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!

Gerelateerde artikelen

Back to top button