Huis

Zo gebruik je LED-panelen in je interieur

Story Highlights
  • In de bijkeuken of berging
  • Woonkamer
  • Keuken
  • Badkamer

Als je aan LED-panelen denkt, zal je waarschijnlijk direct aan grote kantoorruimtes of klaslokalen denken. Logisch, want hier worden ze ook heel veel gebruikt. Maar wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk LED-panelen in je huis kunt installeren? Eerlijk is eerlijk, het geeft een strakke en modieuze uitstraling. Je moet dus wel goed bedenken waar je deze panelen wilt gebruiken, want ze kunnen niet zomaar overal geplaatst worden. Wij geven je alvast wat voorbeelden ter inspiratie.

In de bijkeuken of berging

In de bijkeuken of berging, waar je vaak niet veel daglicht hebt, is het fijn om een strak LED-paneel te installeren. In dit soort ruimtes is het niet belangrijk om sfeerlicht te hebben, maar het licht moet vooral functioneel zijn. Middels een paneel wordt het licht gelijkmatig verdeeld in de ruimte. Het neemt minder ruimte in beslag dan het ophangen van een lamp en voegt toe aan de strakke uitstraling. 

In de woonkamer

Over deze optie moet je goed nadenken, want de panelen geven een zeer strakke uitstraling aan de ruimte. Toch kun je deze zeker op een fantastische manier inzetten en jouw woonkamer een strakke, moderne uitstraling geven. Zo kun je een LED-paneel plaatsen boven de zithoek of de randen van het plafond omranden met LED-panelen. 

In de keuken

Het voordeel van LED-panelen tegenover traditionele verlichting is natuurlijk dat ze heel veel licht kunnen geven. In de keuken is dit niet alleen ontzettend praktisch, maar draagt ook bij aan de sfeer van een moderne keuken. Als je toch je keuken van de nieuwste apparatuur voorziet, waarom niet bijpassende verlichting toevoegen? Hier komt als voordeel bij dat je niet per ongeluk in je vingers snijdt omdat je je snijplank net niet goed kon zien. 

In de badkamer

Wil je de uitstraling van je badkamer een boost geven? Installeer dan een of twee LED-panelen in het plafond. Heb je een volledig betegelde badkamer? Denk dan wat meer outside the box en installeer waterdichte LED-panelen in de muren of zelfs op de grond. Zo creëer je een hele bijzondere en unieke sfeer in jouw moderne badkamer.

Omdat LED-panelen ontzettend lang meegaan en daardoor duurzaam zijn, hoef je je geen zorgen te maken om het vervangen van lichtbronnen. Daarnaast is het een energiezuinige vorm van verlichting, waar jouw energierekening ook blij van wordt. Experimenteren met verlichting kan jouw huis een volledig andere look geven, dus probeer eens wat anders!

Gerelateerde artikelen

Back to top button