HuisTrends

Ontdek de nieuwste wanddecoratie trends

Vind je het lastig om de juiste wanddecoratie te kiezen voor jouw woonkamer? Of je nu een landelijke, klassieke of industriële woonstijl hebt: met een goed gestylde wand zet je net even de kers op de taart. Op dit moment is creatieve wanddecoratie met een persoonlijke touch ontzettend populair. Het accent ligt vooral op unieke decoratie met een speels effect. Maar hoe vertaal je deze trends naar jouw eigen interieur? Wellicht helpen onderstaande tips je een beetje op weg!

Kies een groot wandobject


De absolute trend van het moment in een groot wandobject in de woonkamer. Een mooi voorbeeld is fotobehang waarmee een volledige wand gevuld kan worden. Of je nu een foto zoekt waarmee jij je midden in het bos waant, of een afdruk van een bekend schilderij aan de muur wilt: er is heel veel mogelijk. Er wordt ook steeds vaker gekozen voor een groot wandsysteem of een poster van een kunstwerk of jouw favoriete foto. Size does matter, maar het oog wil ook wat. Daarom wordt er vaak gekozen voor topkwaliteit.

Creëer een speels effect met hexagon foto’s


Een leuke trend die we steeds vaker terug zien zijn hexagon foto’s. Een hexagon foto is een afdruk van een foto op een achthoekig stuk forex, aluminium of plexiglas. Je kunt één foto over meerdere hexagons verspreiden en daarmee een hele wand beplakken, maar je kunt ook voor één foto per onderdeel kiezen. Het leuke aan deze hexagons is dat je er steeds meer toe kunt voegen op je muur. Zo breid je jouw fotowand in de loop der tijd steeds verder uit. En wil je het eens in een andere volgorde hangen? Dan is dat zo gepiept. Omdat je de hexagons zelf ontwerpt zijn ze altijd 100% uniek en persoonlijk.

Wandrekken of planken voor een wisselend aanbod

Tot slot wordt er met regelmaat gekozen voor planken of rekken aan de wand zodat je de wanddecoratie zo vaak kunt wisselen als je wilt. Een plankje met fotolijsten in verschillende maten afgewisseld met keramiek, boeken of kunst: je kunt de planken helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Rekken waar je niet alleen items op kunt zetten, maar ook dingen aan op kunt hangen, bieden nog meer variatie. Ben je uitgekeken op jouw uitzicht? Dat kun je de planken of rekken weer met nieuwe objecten vullen of kiezen voor een andere indeling. Op die manier houd je jouw wanden interessant en up to date.

Gerelateerde artikelen

Back to top button