Travel

Onthaasten tijdens je vakantie.

Onthaasten,  dat is niet altijd makkelijk. Zelfs niet tijdens je welverdiende vakantie. Daarom in deze blog wat suggesties om tijdens je vakantie beter te kunnen relaxen. Een vakantie is er, voor de meeste mensen, om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Jezelf weer opladen. De vraag is,  welk type onthaast vakantie past bij jou?

Onthaasten tijdens een actieve vakantie

De één heeft behoefte aan rust tijdens zijn vakantie, de ander aan deelname aan zo veel mogelijk activiteiten. Populaire reizen in de laatste categorie zijn wandel- en fiets vakanties. Maar ook zeilvakanties, actieve rondreizen en wintersport vakanties zijn gewild. Als je wilt relaxen tijdens een actieve vakantie, moet je maar eens naar de vele mogelijkheden bij De Vakantie Specialist kijken, ook bijvoorbeeld voor een mindfullness, yoga- of detox vakantie. Heb jij wel eens overwogen om een yoga vakantie te boeken in combinatie met zeilen of strandvakantie?

Onthaasten tijdens een all inclusive vakantie

Wil je tijdens je onthaast vakantie eens helemaal in de watten gelegd worden?  Zorgeloos genieten? Kijk dan eens maar de mogelijkheden een all inclusive vakantie te boeken. Dat is de meeste denkbare verwenvakantie. Want bij een all inclusive vakantie is alles inbegrepen. Ook het gebruik van wellness faciliteiten in een Resort met Spa en zwembad. Niet alleen je vervoer en overnachtingen maar ook je eten en drinken. Bij een Ultra All Inclusive vakantie zijn in de meeste gevallen zelfs alcoholische drankjes inclusief. En zelfs onbeperkt. Je kunt je all inclusive vakantie combineren met bijvoorbeeld een avontuurlijke rondreis.  Wat dacht je van een all inclusive rondreis met bestemming Sri Lanka, Egypte of Mauritius?  Je kunt zo een all inclusive rondreis als individu boeken maar ook in het kader van een avontuurlijke groepsrondreis. Verwend worden,  onthaasten en relaxen in een Spa, sauna of Turks stoombad. Eindeloos genieten. 

Onthaasten en deelnemen aan een groepsreis

Ben je single en behoefte aan een onthaast vakantie met een groep?  Ga je liever niet alleen op reis? Groepsreizen zijn er niet echt specifiek om te onthaasten maar wel ideaal voor mensen die alleenstaand zijn en niet solo op reis willen gaan. Je hebt vele soorten groepsreizen, van actieve wandelgroepsreizen tot culturele reizen en stedentrips. Elders op deze website vind je vele voorbeelden van groepsreizen. Je kunt er zelfs voor kiezen om aan een single groepsreis deel te nemen en met andere vrijgezellen te genieten van een georganiseerde groepsreis. En je kunt ook deelnemen aan bijvoorbeeld een groepsreis Nederland, België of Frankrijk.

Meditatie en mindfulness reizen

Meditatie- en mindfulness reizen zijn de onthaast vakanties bij uitstek. Vaak worden ze geïntegreerd in wellness reizen.  Bij een mindfulness reis wordt je geleerd hoe jij je het beste kunt onthaasten. Door meditatie- en ademhalingsoefeningen bijvoorbeeld. Of door yoga.  Je leert hoe je kunt genieten van het moment. Aandacht en leven in het hier en nu. Als je veel stress hebt en een vakantie zoekt om “los te laten” is een mindfulness vakantie een goede keuze. Je vindt dit type onthaast reizen ook bij het aanbod van De Vakantie Specialist. Net zoals bijvoorbeeld wellness reizen en ayurveda vakanties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button