Health

Ook zo’n rugklachten ’s ochtends?

Je meende toch echt lekker geslapen te hebben en ging gisteravond nog zonder pijntjes naar bed, maar bij de eerste stap uit bed voelt het alsof je vannacht door je rug bent gegaan. Klinkt je dit bekend in de oren? Dan is het niet overbodig om eens kritisch te kijken naar je matras. Dit is niet altijd de aanleiding van je rugpijn, maar het kan de klachten wel verergeren. Ga (onder leiding van een goede adviseur) een na of jouw matras wel de juiste ondersteuning, voldoende ligcomfort en verlichting van de drukpunten van jouw lichaam biedt. 

De beste matrassen tegen rugpijn

Een degelijk matras biedt dus niet alleen goede ondersteuning en comfort, maar werkt ook drukverlagend. Gelukkig is er niet slechts één matras geschikt voor rugpijn. Er zijn in verschillende prijscategorieën alternatieven voor verschillende soorten rugpijn, lichamen wensen en behoeften. Hieronder lees je welke matrassen wij zouden aanraden en waarom.

Traagschuim to the rescue

Op één zetten wij toch wel de traagschuim matrassen, omdat het simpelweg één van de beste materialen is voor slapers met rugklachten. Het ooit revolutionaire schuim, wat ook wel NASA schuim of Tempur (wat eigenlijk een merknaam is) wordt genoemd, werkt namelijk drukverlagend doordat het matras zich helemaal naar je lichaam vormt. Hierdoor zorgt het voor een uitstekende drukverdeling waardoor je gehele lichaam wordt ontlast en tot rust komt. Een klein nadeel van traagschuim is dat het beperkt ventileert waardoor het relatief snel warm aanvoelt. Handig voor de koukleumen, iets minder fijn voor de koele slaper.

Niet uit maar in je comfortzone

Één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden is het slapen in een natuurlijk houding. Een matras met zogenaamde comfortzones stimuleert je lichaam om juist die houding aan te nemen. Deze comfortzones worden gecreeërd door zachter materiaal te gebruiken zijn dan andere veren in het matras, waardoor er je soepeler kunt bewegen rond bijvoorbeeld de schouders en heupen. Hierdoor krijgen andere delen van het lichaam wat extra ondersteuning, terwijl je rond de comfortzones fijn kunt bewegen.

In de Pocketvering

Tot slot kan een pocketvering matras uitkomst bieden. In tegenstelling tot bonellvering zijn pocketveringen los verpakt, individueel met je lichaam meebewegen. Hierdoor veert je matras alleen mee op de plekken waar het nodig is en blijft je lichaam goed ondersteund. Tegenwoordig zijn deze matrassen ook vaak voorzien van zeven tot negen comfortzones. Hierdoor wordt de druk op essentiële plekken verlaagd, waardoor rugklachten na een goede nacht slaap sterk kunnen worden verminderd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button