Health

Tips voor gezond afvallen

Afvallen is een onderwerp dat je steeds meer voorbij ziet komen. Het belang van een gezonde levensstijl hoeven we natuurlijk niet uit te leggen, maar dit is niet gemakkelijk voor iedereen om aan te houden. Je kunt afvallen met behulp van een dieet, maar dit kan ertoe lijden dat je na het dieet weer in oude gewoontes terugvalt. Het beste om gezond af te vallen is daarom om kleine aanpassingen te doen aan je levensstijl. Wij geven je, in samenwerking met VerantwoordAfvallen graag verschillende praktische tips om gezond af te vallen.

Rustig afvallen werkt het beste

Als je begint met afvallen, is het vaak zo dat je snel van start wilt gaan. Dit is natuurlijk niet erg, maar het kan er wel voor zorgen dat je het niet vol kunt houden. Een tip is dan ook om rustig aan af te vallen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een bepaalde maaltijd aanpast of minder chips gaat eten. Door een kleine wijziging, ga je niet heel erg opmerken dat je bezig bent met een gezondere levensstijl. Hierdoor is het gemakkelijker om vol te houden. Als je op een gegeven moment ziet dat het goed lukt, kun je weer een stapje meer doen. 

Beweeg zoveel mogelijk

Het is geen geheim dat bewegen goed voor je is. Als je wilt afvallen is bewegen ook zeker belangrijk. Het is daarom erg goed om zoveel mogelijk beweging op te zoeken. Dit kan al door kleine wijzigingen. Kies bijvoorbeeld altijd de trap in plaats van de lift, of pak de fiets naar het werk. Door te zorgen dat je dagelijks beweging hebt, zal het afvallen makkelijker gaan. Je hoeft hier natuurlijk niet iedere dag voor naar de sportschool te gaan. Kies beweging die makkelijk voor je is, zodat je het ook makkelijker kunt volhouden.

Houdt bij wat je eet

Meten is weten wordt er altijd gezegd. Dit geldt ook voor voeding en afvallen. Door bijvoorbeeld bij te houden wat je dagelijks eet, of je dagelijkse beweging op te schrijven, creëer je een bewustwording. Dit maakt het makkelijker voor jezelf om bepaalde keuzes te maken. Als je bijvoorbeeld iedere dag je eten bijhoudt, kun je gaan merken dat je bepaalde voeding binnen krijgt die nutteloos is, zoals chips. Dit zal ertoe leiden dat je het sneller laat staan, waardoor je gemakkelijker zult afvallen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button