Huis

Optimaal thuiswerken: Tips & tricks!

Story Highlights
  • Zet gewoon elke dag de wekker
  • Koop goed kantoormeubilair
  • Houd werk en privé in balans

Zeker sinds de uitbraak van Covid-19 zijn er meer mensen thuis gaan werken. Het heeft er alle schijn van dat deze manier van werken ook aan zal houden. Thuiswerken is niet te vergelijken met werken op kantoor. Het vraagt een andere mindset en je moet zorgen dat je thuis de boel in orde hebt om productief te kunnen zijn. Zorg voor goed meubilair, bijvoorbeeld van Havic kantoormeubelen. Je bent niet de eerste die door thuiswerken in de lappenmand komt met klachten aan de nek, schouders en rug.

Koop goede kantoormeubelen!

Werken vanaf de bank of bed? Het klinkt aanlokkelijk maar het werkt in de praktijk niet. Zorg dat je bureau goed is, dat je de beschikking hebt over een laptopstandaard en vooral ook een goede stoel. Kantoormeubelen kopen is misschien wel de eerste stap die je zet als jij thuis gaat werken. Zeker als het er naar uitziet dat deze manier van werken een permanent karakter heeft, is het de investering waard. Heb jij je meubilair op orde en heb je een vaste plek waar jij kunt werken? Dan heb je een goede eerste stap gezet en laat je zien dat je thuiswerken serieus neemt.

Zet de wekker, spring onder de douche en ontbijt voor je begint

Belangrijk is verder om je werkritme gewoon aan te houden. Je zet dus gewoon de wekker, je springt onder de douche, kleed je aan en neemt een ontbijt voor je aan de slag gaat. Meer nog dan op kantoor is een goede planning bijzonder belangrijk. Belangrijk is eveneens dat je gewoon je pauzes neemt. Mensen die thuis hun werk doen hebben de neiging om onafgebroken door te werken. Dat is niet verstandig en dat doe je op kantoor ook niet. Met behulp van de moderne communicatiemiddelen kun je de overleggen die je gepland had gewoon door laten gaan. En voor het contact met je collega’s zijn ook tal van online tools beschikbaar waardoor je snel kunt chatten met je collega’s en je bijvoorbeeld gemakkelijk je scherm deelt.

Laat de balans niet richting werk doorslaan

Handhaaf bovendien de week- en dagstarts zoals je die kent, verander daar niets aan zoals je ook gewoon de tijd neemt voor small talk, net als op kantoor. Wat ook moeilijk is, is om de balans tussen werk en privé te bewaken. Zorg dat de balans niet doorslaat richting werk en stop gewoon op tijd met je werkzaamheden. Morgen is er weer een dag immers.


Gerelateerde artikelen

Back to top button