Huis

Kleine woonkamer? Gebruik onze inspiratie tips!

Story Highlights
  • De inrichting van een kleine woonkamer begint met een schets
  • Kies voor een ruimtebesparende ronde tafel
  • Een bank op poten voor een ruimtelijker effect

Het inrichten van een woonkamer is op zich al een behoorlijke uitdaging. Dier uitdaging wordt nog veel groter als je een kleine woonkamer in mag richten, zoals dat voor een studentenkamer ook geld. Het is zaak multifunctionele meubels te kopen en er wordt creativiteit gevraagd als je een kleine woonkamer in gaat richten. Wij van inspirationblog.nl hebben een grote woonkamer, maar weten wél hoe je een kleine woonkamer heel leuk kunt maken.

Kies voor een bank op poten

In een kleine woonkamer kies je bij voorkeur voor een bank op poten. De bank is vaak meteen ook het grootste meubel van de woonkamer. Met een bank op hogere poten creëer jij een ruimtelijker effect. Ook is het verstandig voor een ronde eettafel te kiezen. Ook op die manier bespaar je ruimte en heb je een tafel die toch voldoende zitplaatsen biedt. Kies daarbij voor stoelen zonder armleuning. De tafel kan dan dichter richting de muur geplaatst worden. De stoel hoeft minder ver naar achteren als je wilt gaan zitten. Die stoelen, daar bespaar je bij voorkeur niet op en ze moeten comfortabel zijn. Zo kun je de stoelen namelijk ook nog bij je zithoek plaatsen als er gebrek is aan stoelen en er behalve de bank geen ruimte is voor een fauteuil. Over de eetkamer gesproken, lees hier meer hoe je die op kunt fleuren.

Bijzettafeltjes en krukjes zijn onmisbaar

Als je verstandig bent, kies je voor een wandkast die multifunctioneel is, bijvoorbeeld een wandkast met een werkplek. Je zou eventueel nog opbergruimte kunnen toevoegen aan de wandkast annex werkplek. In een kleine woonkamer horen simpelweg bijzettafels en krukjes. Ze zijn flexibel in gebruik en nemen ook al niet teveel ruimte in. Een krukje kun je overigens ook als bijzettafeltje gebruiken en als het echt moet, dan kun je ook prima op een krukje zitten. Over multifunctionaliteit gesproken.

Begin met een schets

Ook voor een kleine woonkamer maak je altijd eerst een schets op maat. Meet de ruimte van de woonkamer en de omvang van de meubels en schets verschillende inrichtingsmogelijkheden. Zo ontstaat als vanzelf de perfecte inrichting voor een kleine woonkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button