AutoTravel

Parkeren op Schiphol: vijf handige tips!

Schiphol, kwart voor zes ‘s ochtends. ‘Schat, rij die auto nou snel in die parkeergarage, we missen onze vlucht zo.’ Hij reageert lichtelijk geïrriteerd: ‘ik doe mijn best’. ‘Daar verderop is nog plek.’ Nog een tikkeltje chagrijniger zegt hij zachtjes: ‘oké, dan maar weer de hoofdprijs betalen.’ Een herkenbare situatie? Met deze vijf tips heb jij nooit meer stress voor een parkeerplekje op Schiphol. Wel zo prettig. 

Binnenkort vliegen vanaf het vliegveld van Amsterdam? En wil je parkeren op Schiphol? Lees dan onderstaande tips!

1. Reserveren kun je leren

Reserveer ruim van tevoren een parkeerplek rond Schiphol. Parkeerplekken worden online massaal aangeboden. Als je van tevoren reserveert weet je direct hoeveel geld je kwijt bent aan de parkeerplek. Zo kom je niet voor verrassingen staan. 

2. Vergelijken is geld bijschrijven

Vergelijk voor je boekt altijd, online welke parkeergarage of parkeerplaats, het voordeligst is. Zo bespaar je de centjes, die je kan gebruiken voor een welverdiende cocktail. Tegenwoordig zijn er enorm veel vergelijkingswebsites om verschillende parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken. Wij adviseren Parkeren.com als je parkeerplaatsen bij luchthaven wilt vergelijken.

3. Bij voorbaat checken, altijd beter dan het de verzekering laten dekken 

Bij veel sites staat aangegeven hoe ver de reistijd van de parkeerplaats naar de vertrekhal is. Zorg dat je voor vertrek je reis naar de vertrekhal plant. Zo kom je nooit te laat. Handig, zo hoeft je annuleringsverzekering toch niet uit te keren. Belangrijker nog is natuurlijk dat je gewoon direct kan genieten van je vakantie. 

4.  Ho… tel uit je winst

Bij een aantal hotels in de buurt van Schiphol, kun je de nacht voor vertrek al terecht met je bolide. Bij een overnachting mag je de rest van de vakantie, je karretje, achterlaten op de parkeerplaats van het hotel. Dat is nog eens droom service. 

5. De eerste vakantiekiekjes van je… auto

Voordat je met je zonnebril en kokosnoot het vliegtuig instapt. Is het tijd voor de eerste vakantiekiekjes. Maak na het parkeren altijd foto’s van de kilometerstand van de auto en de buitenkant van de auto. Handig bij eventuele schade bij terugkomst. Het zal je maar overkomen. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button