Huis

Persoonlijke lening of een hypotheek?

Story Highlights
  • Verhoog de lopende hypotheek
  • Persoonlijke lening
  • Vaste looptijd en een vaste rente
  • Vergelijk

Het kopen van een woning is al niet gemakkelijk en het heeft er alle schijn van dat het steeds moeilijker gaat worden. We hebben het dan vooral over het krijgen van een financiering voor een huis. De eisen worden steeds strenger waardoor het voor veel mensen onmogelijk is een huis te kopen, iets dat zeker geldt voor starters en mensen zonder eigen geld. 

Verhoog de lopende hypotheek of kies voor een persoonlijke lening

Wil je graag toch iets anders wat betreft wonen, dan kun je er ook voor kiezen je huidige woning grondig te verbouwen en te verduurzamen. Zo heb je het gevoel in een nieuwe woning te wonen, maar woon je dus nog steeds in hetzelfde huis. Om dit financieel mogelijk te maken kun je twee dingen doen: je verhoogt je lopende hypotheek of je sluit een persoonlijke lening af. Een deel van de kosten die je maakt kun je terugverdienen door je huis ook meteen zeer grondig te laten isoleren.

Vaste looptijd en een vaste rente

Kies je voor het aanpassen van de lopende hypotheek dan krijg je wel te maken met kosten, bijvoorbeeld voor de notaris, de bank en voor nog een aantal andere zaken. Die kosten worden bovendien vaak uitgesmeerd over een langere periode. Vanuit dat licht bezien is het aantrekkelijker een persoonlijke lening aan te gaan. Kies je voor een persoonlijke lening dan kies je voor een lening  met een vaste looptijd en met een vaste rente. Je weet bij het aangaan van een persoonlijke lening steeds precies waar je aan toe bent en kent dus ook de einddatum van de lening. Zeker voor mensen die van vastigheid en zekerheid  houden is een persoonlijke lening een perfecte lening. 

Vergelijk vooral de rentes van de aangeboden leningen

Ben je overtuigd van het afsluiten van een persoonlijke lening, ga dan niet over één nacht ijs en ga de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken. Vergelijken kan je meteen een hoop geld besparen,  want er zit nogal wat verschil tussen de rentepercentages die de aanbieders van deze lening aanbieden. Mooi voorbeeld is wel de lening die De Nederlandse Kredietmaatschappij aanbiedt. Kijk je naar het rentepercentage dan zie je dat die bij deze aanbieder behoorlijk lager ligt. Zeer de moeite waard dus om met deze geldverstrekker in zee te gaan. Met het geleende geld kun je van je huidige huis een onherkenbaar mooi huis maken dat klaar is voor de toekomst. Je weet precies waar je aan toe bent en dat is toch wel een heel prettige gedachte. Of anders, dat woont gewoon heel erg prettig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button