Huis

Ga voor een stoere en industriële slaapkamer

Story Highlights
  • Robuust of eenvoud
  • Industriële verlichting
  • Stoere look
  • Hout en metaal

Is een romantische slaapkamer met zachte kleurtjes niets voor jou? Verdiep je dan eens in de industriële woonstijl. Het is stoer, robuust en zit vol karakter. Je kunt de stijl bovendien goed toepassen in je slaapkamer! In dit artikel lees je welke elementen niet mogen ontbreken in een stoere en industriële slaapkamer.

Robuust of eenvoudig bed 

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Om de industriële stijl goed naar voren te laten komen, is het belangrijk dat het bed hier goed bij aansluit. Kies daarom het liefst voor een robuust design. Bijvoorbeeld van hoogwaardig kunstleer, met een donkergrijze bekleding of een dik frame van hout. Als je geen ruimte hebt voor zo’n groot bed is een heel eenvoudig model ook prima. Probeer in ieder geval weg te blijven bij de klassieke of te romantische look.

Industriële verlichting in de slaapkamer 

Ook een heel belangrijk onderdeel van de slaapkamer: de verlichting. Het is natuurlijk belangrijk dat de ruimte overal goed wordt belicht. Maar voor een stoer resultaat moet je ook goed letten op het uiterlijk van de lampen. Kies voor donkere kleuren en maak gebruik van materialen als metaal, staal, koper of zwart kunststof met een robuuste look. Een grote fabriekslamp aan het plafond is altijd een mooie toevoeging. Een lege en donkere hoek vul je eenvoudig op met een staande lamp industrieel. Door de stoere lampenkap en/of robuuste armatuur heeft het ook een hele decoratieve functie. Je kunt de vloerlamp zowel gebruiken als sfeerverlichting als voor helder en praktisch licht (bijvoorbeeld naast je bureau). Zoek hier op de website van Direct Lampen een mooie industriële vloerlamp die perfect past bij jouw slaapkamer! 

Vloer of muur met stoere look 

Wil je deze make-over groots aanpakken? Schenk dan ook aandacht aan een stoere vloer of muur. Denk aan behang met betonlook, een bakstenen muur, PVC vloer met robuuste houtlook of een grijze gietvloer. Als je kiest voor zowel een industriële vloer als een stoere muur, is het mooi om de warme sfeer terug te brengen met een vintage vloerkleed en extra sfeerverlichting.

Kasten van hout en metaal 

Vervang je simpele kledingkast door een industriële kast om direct een stoere slaapkamer te creëren. Een grote metalen kast werkt erg goed, maar ook een kast van onbewerkt hout is een leuke optie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het dressoir en de nachtkastjes. Als je de materialen (zwart) metaal en/of hout laat terugkomen, zit je zeker goed!  

Gerelateerde artikelen

Back to top button