HealthOverigTrends

Plasticvrij douchen

Story Highlights
  • Douche tijd
  • Plasticvrij douchen
  • Tussentijds kraan dicht

Het komt steeds vaker voor dat we gebruik maken van herbruikbare dingen in plaats van plastic. Een groot voorbeeld zijn de papieren of kartonnen tassen in de winkels waar je je net gekochte spullen in mee krijgt. Niet alleen in de winkels kunnen wij zorgen dat er minder plastic gebruikt wordt, maar ook in ons eigen huis en dat we überhaupt milieubewuster gaan leven. De grootste bron van plastic is tijdens het douchen, voor alles wat we gebruiken hebben we een andere fles. Er zijn verschillende manieren om milieubewust te douchen, speciaal voor jou heb ik er een paar verzameld, zodat ook jij straks milieu bewuster gaat leven. Milieubewust leven betekent ook plasticvrij douchen en geen shampoo flessen meer laten slingeren, maar juist gebruik maken van een shampoo bar.

Douche tijd

Het eerste waar je in kan besparen is je douche tijd, vaak staan wij langer onder de douche dan nodig is. Tuurlijk is er een verschil tussen simpel douchen en je haar helemaal moeten wassen, maar ook daar kan je jezelf een limiet qua tijd instellen. Voor een simpele douchebeurt moet je aan 5 minuten genoeg hebben. En voor het douchen en je haar wassen moet je aan 10 minuten genoeg hebben. Zorg er daarom voor dat je niet te vroeg onder de douche stapt, maar eigenlijk precies op tijd. Op deze manier kan je niet anders dan snel douchen, verspil je minder water en wen je aan je douchetijd. 

Plasticvrij douchen

Als we in de badkamer gaan kijken zie je hoeveel plastic wij eigenlijk gebruiken en ook steeds dus weggooien. Hoe heerlijk al die geuren, je hebt het gevoel dat je je in een paradijs waant, maar eigenlijk is het puur chemisch wat je ruikt. Net zoals al die plastic flessen die door de hele badkamer zwerven. Voor alles wat je gebruik is er een fles, een fles douchegel, een fles bodylotion en flessen shampoo en conditioner. Wil je volledig plasticvrij gaan douchen, verruil dan al die flessen voor diverse bars. Je hebt bars voor douchegel, shampoo en conditioner. 

Tussentijds kraan dicht

Logisch dat als je je haar moet wassen, tandenpoetsen en ook nog eens je moet scheren, dat je dan langer onder de douche staat dan gemiddeld. Om toch ervoor te zorgen dat je milieubewust gaat douchen is het raadzaam om tussentijds de kraan dicht te draaien. Als je je haar aan het wassen bent en je masker of conditioner moet intrekken, draai dan de kraan dicht en poets alvast je tanden. Je verspild niet alleen zo minder water, maar bent vaak ook nog eens veel sneller klaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button