Huis

Raambekleding voor kunststof kozijnen

Story Highlights
  • Zo houd jij je kunststof kozijnen in perfecte staat
  • Diverse manieren om de raambekleding te monteren
  • Shutters of rol- of vouwgordijnen; het kan allemaal

Heb je kunststof kozijnen en je wilt het liefst niet boren om raamdecoratie een plaats te geven, dan heb je nog steeds voldoende opties. Soms ontkom je er niet aan, meestal is het niet nodig om toch fraaie raambekleding aan te brengen. Wij gaan een aantal mogelijkheden behandelen voor prachtige raambekleding, lees dus snel verder!

Natuurlijk boor je liever niet in het kunststof kozijn

Heb je een kunststof kozijn, dan boor je liever niet in dat kozijn. In de meeste gevallen kun je de raambekleding echter op de muur, op de dag om precies te zijn, in plaats van in het kozijn (er is dan sprake van in de dag). In de meeste gevallen kun je raambekleding prima gebruiken zonder schade aan je kozijn toe te brengen. Je kunt bijvoorbeeld werken met klemsteunen, plakstrips of met een frame. Zo blijven je kozijnen in elk geval fraai.

Vaak is schroeven en boren niet noodzakelijk

Neem rol- of vouwgordijnen. Schroeven en boren is dan niet noodzakelijk. Je kunt rolgordijnen op twee manieren bevestigen: in een speciale mini cassette of op de muur. Dit laatste kan alleen als er voldoende ruimte boven het kozijn is. Ook als je kiest voor plisségordijnen hoef je niet te boren of te schroeven. Voordeel van deze gordijnen is dat ze in elke situatie toepasbaar zijn. Dit komt vooral om het slanke systeem waarmee je werkt. Daardoor heb je verschillende montagemogelijkheden. Heb je een draai- en kiepraam, dan wordt het gordijn aan de boven- en onderkant bevestigd. Dat maakt dat zelfs als het raam in kantelstand staat, het gordijn keurig netjes hangt.

Soms ontkom je er niet aan om toch in het kozijn te boren

Erg in trek zijn ook de houten jaloezieën. Deze vorm van raambekleding kun je ook al gemakkelijk aan de muur monteren. Heb je nou een kunststof kozijn met een draai- en kiepraam, kies dan bij voorkeur voor zijgeleiding. Dat staat het beste en op die manier houd je opnieuw je kozijn van kunststof helemaal gaaf. Tenslotte nog even aandacht voor een andere trend, het gebruik van shutters. Shutters heb je van hout en aluminium. Bij shutters is het vrijwel onmogelijk om het kozijn te ontzien. Je moet om shutters toe te passen vaak welk in het kozijn schroeven. Het resultaat mag er zijn en het is aan jou om dit er al dan niet voor over te hebben. Conclusie; als je beslist niet wilt dat er in het kunststof kozijn geboord wordt voor raambekleding, dan zijn er nog steeds voldoende opties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button