Health

Tips tegen depressie

Story Highlights
  • Een regelmatig eet- en slaappatroon helpt tegen depressie
  • Paddo's geven je een positief gevoel
  • Niet de bedoeling een tripervaring te beleven

Mensen die te kampen hebben met een depressie doe je er altijd verstandig aan een bezoek aan de huisarts te brengen. Een logische stap zou een bezoek aan de psycholoog kunnen zijn. Daarvoor heb je altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Er zijn echter heel veel meer manieren om iets tegen depressie te doen.

Een regelmatig eet- en slaappatroon

Het is een gegeven dat mensen met een depressie baat hebben bij een regelmatig eet- en slaappatroon. Bovendien is bewegen goed en kan ook de buitenlucht soms wonderen doen. Belangrijk is om verder wel je sociale contacten te onderhouden; ga dus naar vrienden en vriendinnen en praat er ook met hen over. Zoek ontspanning en een veel gebruikte middel tegen depressie is ook het bijhouden van een positiviteitsboekje.

Microdosing geeft je een positiever en nuchter gevoel

Vaak is het zo dat iemand met een depressie inderdaad baat heeft bij bewegen en een goed eet- en slaappatroon. Dat is echter vaak voor even. Even snel als de depressieve gevoelens verdwenen, zijn ze ook weer terug. Een manier om iets aan het structurele karakter van een depressie is kiezen voor paddo’s of microdosing. Dat klinkt vreemd misschien, maar dat is het niet. Zeker de methode die microdosing heet is zeer interessant en mensen die er gebruik van maken merken dat het helpt, zoals het toch al veel meer positieve uitwerkingen heeft. Microdosing wordt ook wel een nieuwe manier van drugs genoemd. Je neemt bij microdosing niet de gebruikelijke hoeveelheid, dus niet de reguliere tripdosis. Een trip ervaren is immers niet de bedoeling. Microdosing betekent dat je slechts tien procent van de normale hoeveelheid neemt.

Niets wat lijkt op het tripeffect

In feite voel je niets wat lijkt op het tripeffect. Gebruikers echter, voelen wel degelijk iets en spreken vaak van subtiele effecten. Die effecten ondervind je op sub perceptueel niveau. Gebruikers zeggen meer energie te voelen, menen helderder te kunnen denken en ervaren een toename van de creativiteit. Gebruikers kunnen zich beter concentreren en komen- belangrijk als je met een depressie te maken hebt- een positieve stemming. Ook voelen zij zich bewuster van zichzelf en de omgeving. In microdosing zit een psychedelisch middel, waarvan je dus een beperkte (micro) hoeveelheid neemt. Voor gezonde mensen is het nemen van microdosing geen gevaar voor de gezondheid. Microdosing neem je elke dag en het houdt de gebruiker nuchter en volledig gefocust. Je neemt een portie of minder per dag en doet dat gedurende een of twee maanden, waarna je twee weken geen microdosing neemt. Nuchter blijven en een positief gevoel; dat is precies wat je nodig hebt als je te kampen hebt met een depressie.

Afname van depressie

Er zijn al tal van onderzoeken gedaan naar de werking van microdosing. Onderzoeken naar de werking ervan leveren steeds dezelfde resultaten op. Al durven de leveranciers van nu wel verder te gaan. Zo wordt door een aantal aanbieders gewoon gesteld dat microdosing zorgt voor een afname van depressie. Andere aanbieders spreken liever van minder stemmingswisselingen terwijl ook het oplossend vermogen beter wordt als je kiest voor microdosing. Verder is naar voren gekomen dat het uitstelgedrag minder problemen veroorzaakt. Het humeur wordt beter en mensen staan doorgaans positiever in het leven. Ook leef je meer in het moment. Het zijn stuk voor stuk werkingen die iemand met een depressie goed doen.

De positieve werking van paddo’s

Ook paddo’s bieden een aantal effecten die bij een depressie helpen. Kiezen voor paddo’s betekent wel dat je precies moet weten wat je neemt en hoeveel je neemt. Bij microdosing staat dat vast en is dat gemakkelijker. Desondanks kunnen ook paddo’s effect sorteren, al variëren de effecten sterk per gebruiker en speelt ook de omgeving een rol. Na het nemen van paddo’s ervaar je intense visuele effecten. Ook nu neemt de creativiteit toe en bovendien krijg je (soms) psychische inzichten. Belangrijk als je een depressie hebt is dat paddo’s ook voor positieve gevoelens zorgen. Je zintuigen nemen bovendien scherp waar en soms kun je het gevoel hebben dat je droomt. Bij het op de juiste wijze gebruiken van genoemde middelen, kun jij je een stuk positiever voelen. En dat is wat je wilt als je regelmatig te maken hebt met depressieve gevoelens.

Kan geen kwaad

Uiteraard zijn de effecten bij de een sterker als bij een ander. Gezien de geringe hoeveelheid microdosing die je neemt, kan het geen kwaad en mits gezond loop je geen enkel gezondheidsrisico. Of het werkt is eveneens afhankelijk van hoe groot de depressieve klachten precies zijn. Daarom is en blijft de eerste stap altijd die naar je huisarts.

Gerelateerde artikelen

Back to top button