Overig

Tips voor een goede oppas

Story Highlights
  • Een goede oppas zorgt voor een veilige omgeving
  • Ga leuke dingen doen met de kinderen
  • Schrijf je in op Oppasland

Wil jij wat geld bijverdienen door op kinderen te passen? Dat kan prima, want er is veel vraag naar goede oppassers. Heb jij ambities op dit vlak? Dan geven we je hier enkele tips hoe je een goede en geliefde oppas kunt worden.

Zorg altijd voor een veilige omgeving

In eerste instantie moet je zorgen voor een veilige omgeving, en dat zowel binnen als buiten. Zorg dat kinderen niet bij het kastje met reinigingsmiddelen kunnen, let buiten goed op en houd je aan de verkeersregels. Zorg dat kinderen goed achter op je fiets kunnen en bezuinig niet op materiaal dat voor een veilige omgeving kan zorgen. Om punten te scoren bij de kinderen, doe je natuurlijke leuke dingen samen. Jij bent de oppas waarmee de kinderen graag spelen, je kleurt en knutselt, maakt een boswandeling en bouwt een hut. De goede oppas doet het allemaal.

Beperk het gebruik van de smartphone

Een goede oppas beperkt het gebruik van de smartphone als er opgepast moet worden. Belangrijk is het ook om de regels in acht te nemen die door de ouders zijn ingesteld. Een goede oppas geeft de grenzen aan, grenzen die gelijk zijn aan die van de ouders. Kinderen moeten die grenzen dus herkennen. Een leuke en goede oppas is streng maar wordt niet boos en is consequent. Je zorgt als goed oppas voor goed eten en drinken voor de kinderen. De afgesproken bedtijd is bovendien heilig, de afspraken met de ouders maak je immers niet voor niets.

Maak gebruik van platform Oppasland

Denk jij dat jij een goede oppas bent? Dan kun jij jezelf aanbieden via Oppasland, check het via www.oppasland.nl/.   Dit platform brengt oppassers en mensen die zoeken naar een oppas in Amsterdam samen. Je kunt er iets over jezelf vertellen en geeft je beschikbaarheid aan. Er kan snel en gemakkelijk contact gelegd worden met mensen die een oppas zoeken en geeft aan of je een rijbewijs en eventueel een auto hebt. Nadat je eerst online contact hebt gelegd met mensen die een oppas zoeken, kun je een kennismakingsgesprek plannen om elkaar recht in de ogen te kunnen kijken. Vervolgens kun je aan de slag als oppasser, liefst natuurlijk voor de langere termijn. Dat is voor de kinderen namelijk ook beter. Uiteraard ben jij als goed oppasser in het bezit van een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag. Het document geeft aan dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd en dat je zonder beperkingen met kinderen kunt werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button