HuisTrends

Tips voor een moderne badkamer

Heb jij zin om de badkamer een make-over te geven en is het tijd voor verandering? In deze blog lees je allerlei tips hoe jij op een gemakkelijke manier een moderne badkamer kunt creëren. Laten we beginnen!

#1. Werk met zwarte accenten

Kleur is een belangrijk aspect in de badkamer. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van zwarte details, zoals de kraan, douchewand, maar ook accessoires bijvoorbeeld. De kleur zwart kun je zelfs toevoegen in de handdoekhaakjes, wastafelmeubelframe en de spiegels. Er zijn dus veel soorten manieren om deze kleur terug te laten komen in badkamers.

Tips voor een moderne badkamer

#2. Less is more

Zorg ervoor dat je badkamer opgeruimd is en er niet te veel overbodige items staan. Ga eens door je badkamer heen en kijk wat er allemaal weg zou kunnen. Waarschijnlijk zijn dit veel producten/spullen die hier niet horen te staan. Een goede tip is om je handdoeken bijvoorbeeld in een kast buiten de badkamer te leggen. Hierdoor bespaar je ruimte in je badkamer en blijft dit een rustig gedeelte. 

#3. Krijg advies

Het kan ook erg handig zijn om even met een specialist te kijken naar jouw wensen voor een moderne badkamer. Vaak heb je wel ideeën in je hoofd, maar kan een specialist jou helpen deze ook concreet te maken. Zij weten namelijk alles over bijzondere gadgets die op het eerste oog niet zichtbaar zijn. Denk hierbij aan een weggewerkte stoomdouche of een waterbesparend toilet? In een moderne badkamer kan dit allemaal! 

#4. Marmer

Marmer past eigenlijk bij elke stijl, maar is wel kenmerkend voor een moderne look. Kies er daarom voor om marmer toe te passen in jouw badkamer. Dit zorgt voor een klassieke, zachte uitstraling en dit kun je bijvoorbeeld doen door marmeren tegels te kiezen of een marmeren wastafel bijvoorbeeld. Extra fijn: het is makkelijk te combineren met elke accentkleur die jij mooi vindt. Hierdoor hoef je geen rekening te houden of het marmer goed te combineren is. 

#5. Hout

Kies voor hout in de badkamer voor een natuurlijke, moderne sfeer. Hierin zijn de mogelijkheden namelijk oneindig. Ga voor een houtlook tegels op de vloer en kies voor een prachtig houten meubel. Door hout op verschillende manieren terug te laten komen creëer je een eenheid en straalt dit rust uit. En dat is precies de sfeer die je in de badkamer wil hebben!

Tips voor een moderne badkamer

Hoe ga jij aan de slag met om jouw badkamer een moderne look te geven? Heel veel plezier. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button