Trends

Een Sim Only abonnement of toch een abonnement met toestel?

Is jouw abonnement bijna afgelopen en ben je aan het twijfelen of je dit wel of niet wil verlengen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuw abonnement af te sluiten. Maar als je dit gaat doen, wil je dan een abonnement met of zonder toestel? Als je toestel nog goed werkt, kun je ervoor kiezen om een Sim Only abonnement af te sluiten. Maar als je toch graag een nieuwer toestel wil, is het dan voordeliger om deze zelf te kopen of om een abonnement af te sluiten met deze telefoon? In dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van beide soorten abonnementen!

De voordelen van een Sim Only abonnement 

Een Sim Only abonnement houdt in dat je alleen een abonnement afsluit voor het internet en de belminuten die je nodig hebt. Je krijgt hier geen telefoon bij, dus het maandbedrag ligt een stuk lager. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van Sim Only tegenover een abonnement met toestel. Je betaalt veel minder per maand. Daarnaast is een Sim Only vaak een stuk flexibeler. Je zit er niet voor een jaar of twee aan vast. Een Sim Only biedt dus op meerdere vlakken meer vrijheid dan een abonnement met toestel. Als je jouw oude toestel na een jaar een beetje zat bent en je graag een nieuwe wil, is dat geen probleem. Ten slotte zorgt het afsluiten van een Sim Only er niet voor dat je een BKR registratie krijgt, wat bij een abonnement met toestel wel het geval is. Je koopt dan immers een telefoon op afbetaling, wat gelijk staat aan een lening. 

De nadelen van een Sim Only abonnement 

Een Sim Only abonnement heeft ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is voor veel mensen dat je een nieuw toestel zelf zult moeten betalen en het bedrag in één keer neer moet kunnen leggen. Telefoons zijn vandaag de dag niet meer goedkoop, dus het bedrag loopt al snel op van 500 tot 1000 euro. Natuurlijk bestaan er wel budget smartphones, maar die beschikken niet over alle functies die je misschien wil hebben. Daarnaast biedt een Sim Only niet altijd 5G internet en is de dekking vaak anders dan bij een abonnement met telefoon. Kijk hier dus altijd goed naar voordat je een Sim Only afsluit. Ten slotte kan het zijn dat je extra kosten gaat betalen als je buiten je bundel gaat. Die extra kosten zijn bij een Sim Only een stuk hoger dan bij een abonnement met toestel. 

De voor- en nadelen van een abonnement met toestel

Een abonnement met toestel is over het algemeen de meest gekozen optie. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen graag het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Je kunt een abonnement van een jaar afsluiten met een nieuw model en een jaar later kun je deze weer inruilen voor het nieuwste model. Daarnaast ben je niet in één keer veel geld kwijt voor het kopen van een nieuwe telefoon, aangezien je deze per maand afbetaalt. Een andere reden waardoor mensen snel twijfelen over het afsluiten van een Sim Only, is dat het niet altijd mogelijk is om je eigen nummer mee te nemen. Een voordeel van een abonnement met toestel is dat je altijd hetzelfde nummer kunt behouden. Daar staat wel tegenover dat je een BKR registratie krijgt voor het toestel dat je op afbetaling koopt en dat je maandelijks een veel hoger bedrag betaalt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button