Huis

Tips voor het kiezen van de juiste gietvloer

Story Highlights
  • Vloer zonder naden en voegen
  • Alternatief voor betonlook vloer
  • Denk eens aan een polyurethaan vloer

Een paar jaar geleden hoor je sporadisch iets over een gietvloer, nu in deze tijd maken ook particulieren steeds meer gebruik ervan en kiezen voor een gietvloer. Het woord zegt het al een gietvloer is een vloer die wordt in gegoten met de hand over de ondervloer. De vloer is helemaal vrij van naden en voegen, doordat het erin gegoten wordt. Als je wil kan je zelfs verschillende kleuren mengen om een bepaald effect te creëren op de vloer. In dit artikel komen er twee soorten gietvloeren aan bod, uiteraard zijn er meer varianten dan alleen deze twee. Wil je een gietvloer maar ben je op zoek naar iets goedkopers dan is een vloercoating een goede oplossing. Een vloercoating is iets dunner dan een gietvloer wat de prijs ook goedkoper maakt. 

Cementgebonden gietvloer

Als je op zoek bent naar een betonlook vloer, maar geen mogelijkheid hebt voor echte betonvloer, dan is een cementgebonden gietvloer daar een ideale oplossing voor. De betonlook vloer geeft aan je woning een strakke industriële uitstraling. Een cementgebonden gietvloer bestaat uit minimaal twee lagen, maar het kunnen er ook meer zijn. 

Polyurethaan gietvloer

In tegenstelling tot de cementgebonden gietvloer is de polyurethaan gietvloer gemaakt van kunstof. Door de kunstof is de vloer elastisch, hierdoor worden juist scheuren in de vloer voorkomen en is het een ideale gietvloer voor woningen met vloerverwarming. Deze soort gietvloer is makkelijk in onderhoud en zelfs geluidsdempend. De polyurethaan gietvloer is beschikbaar in meerdere kleuren en zodoende geheel aan te passen naar je eigen smaak. Het enige nadeel met deze gietvloer is dat je krassen er gelijk op kan zien, met deze vloer moet je rekening houden met meubels verschuiven of huisdieren met scherpe nagels.

Betonvloercoating

Alle vloeren worden voorzien van een speciale coating en worden afgewerkt op een buitengewone manier. Het assortiment aan keuze en kleuren is groot en zorgt er voor dat iedere ruimte geheel naar wens kan worden gemaakt. Door het grote assortiment van betonvloercoating en de ruime keuze kan je alles geheel naar wens maken. Tevens kan je er ook terecht voor een speciale antislip vloercoating, deze kan vooral in ruimtes waar gewerkt wordt heel handig zijn. Het voorkomt ongelukken en zorgt voor extra houvast op de werkvloer.

Voordelen van een gietvloer

Een van de grootste voordelen van een gietvloer is zeker weten het makkelijk onderhouden en het goed schoonmaken van de gietvloer. Waar bij andere vloeren het vuil zich makkelijk kan ophopen in voegen of op en rondom de plinten is dat bij een naadloze vloer zoals een gietvloer echt onmogelijk. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button