DIY

Tools om je bedrijfsvoering te verbeteren

Story Highlights
  • Bedrijfsvoering heeft direct invloed op resultaat
  • Handig, de projectmanagement tool
  • Gebruik ook de project planning tool

De bedrijfsvoering is van directe invloed op de resultaten die een onderneming kan behalen. Met de bedrijfsvoering wordt de manier waarop het bedrijf bestuurd, beheerd en gecontroleerd. Met een juiste bedrijfsvoering kan het bedrijf optimaal presteren en zullen ook de resultaten hiernaar zijn. Het was vroeger heel gebruikelijk om de bedrijfsvoering volledig intern te houden. Tegenwoordig zijn er tal van tools die je kunnen helpen bij deze bedrijfsvoering. Deze tools helpen je vaak bij een deel van de bedrijfsvoering en vergemakkelijken processen. In deze blog vertellen we je hoe je deze tools kunt gebruiken om jouw bedrijfsvoering te verbeteren!

Projectmanagement tool

Het up-to-date houden en het gestructureerd bijhouden van projecten is erg belangrijk voor ondernemingen. Zo kan iedereen die onderdeel is van het project op ieder moment precies de status van het project weten. Als je dit volledig op eigen kracht wilt doen, dan is het zaak dat alle medewerkers continue updates met betrekking tot het project aan elkaar doorspelen. Dit is onbegonnen werk en daarom gebruiken tegenwoordig bijna alle bedrijven een projectmanagement tool. In de tool kunnen alle partijen die aan het project werken updates en werkzaamheden invoeren. Iedere partij kan op ieder moment het project inzien en precies zien wat de status van het project op dat moment is. 

Planning tools

Een planning tool is om diverse planningen binnen een onderneming bij te houden. Zo kan men gebruik maken van een planning tool om de roosters van de medewerkers te maken. De roosters worden op één centraal punt gedeeld en alle baat hebbende partijen kunnen deze tool altijd inzien. Een tool als deze bevat vaak ook mogelijkheden tot vrij vragen. Zo gaan er nooit vrij vraag briefjes verloren en kunnen vrije dagen ook direct worden toegevoegd aan de roosters. Een andere planning tool die gebruikt kan worden is een tool voor project planning. In een tool voor project planning kunnen exact de gemaakte uren en benodigdheden voor het specifieke project worden bijgehouden. Aan de hand van de project planning tool kan na afloop van het project ook de balans worden opgemaakt. Dit maakt reflecteren op een uitgevoerd project dan ook ontzettend gemakkelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button