Huis

Top 5 klussen in huis die je makkelijk zelf kunt doen

Heb je een eigen woning, dan is er altijd wel iets in huis dat vervangen, gerepareerd of onderhouden moet worden. Veel mensen schakelen automatisch een bedrijf in als er iets moet gebeuren dat ze zelf nog nooit hebben gedaan. Eigenlijk is dat zonde van het geld, want veel klussen in huis kun je makkelijk zelf doen. Ontdek nu onze top 5 DIY-klussen van deurkrukken vervangen tot de gootsteen ontstoppen!

1 Deurkrukken vervangen

Een deurkruk is veel meer dan een praktisch voorwerp. Met een mooie deurkruk kan jij een stempel drukken op de uitstraling van jouw deuren, het is een echte finishing touch van jouw kamer. Deurkrukken vervangen doe je gemakkelijk zelf met een deurkrukset. De gebruiksaanwijzing voor de montage spreekt voor zich.

2 Wanden schilderen

Je hoeft echt geen ervaren klusser te zijn om een wandje te voorzien van een nieuwe verflaag. Zorg er alleen voor dat je alles goed afplakt zodat er geen verf terecht komt op plaatsen waar je dat niet wilt. Vergeet overigens ook niet om de muur grondig te reinigen en eventueel scheurtjes, gaten en beschadigingen in de muur op te vullen. De expert in de bouwmarkt kan je adviseren qua soort verf, kwast en ander gereedschap. En dat advies krijg je helemaal gratis!

3 Druppelende kraan repareren

Een druppelende kraan wordt in veel gevallen veroorzaakt door een versleten kraanleertje of kalkaanslag. Je hoeft geen loodgieter te zijn om het kraanleertje te vervangen of de kraan schoon te maken. Schoonmaken kan heel gemakkelijk met schoonmaakazijn en een nieuw kraanleertje koop je gewoon in de bouwmarkt. Vergeet alleen niet om de hoofdkraan af te sluiten, dan kan er weinig misgaan.

4 Laminaat leggen

Laminaat leggen is lang niet zo moeilijk als het lijkt, het is één van die klussen die je gemakkelijk zelf kunt doen – en veel geld kosten als je ze uitbesteedt! Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap in huis hebt, je kunt online vinden wat je daar allemaal voor nodig hebt. Er zijn online ook talloze stappenplannen te vinden die je al een eind op weg helpen.

5 Gootsteen ontstoppen

Een gootsteen ontstoppen kan een smerig karweitje zijn, maar dat hoeft geen reden te zijn om het uit te besteden. Vaak is een verstopping met een mengsel van soda en heet water op te lossen. Lukt dat niet, dan kan je altijd YouTube raadplegen. Het helpt vaak om te zien hoe een ander een zwanenhals demonteert en weer in elkaar zet, om het daarna ook zelf te kunnen. Dat geldt overigens voor alle klussen uit deze top 5 en meer. Daar bespaar je direct veel geld mee!

Gerelateerde artikelen

Back to top button