HuisTuin

Trend: meubels van mangohout

de mangoboom

Story Highlights
  • Mangohout is sterk in opmars
  • Voor gebruik binnen en buiten
  • Voegt meteen warmte toe aan je interieur

Meubels zijn bijzonder trendgevoelig, Dat geldt voor zowel het meubilair binnen als voor tuinmeubelen. Zo is de trend in 2021 nadrukkelijk mangohout. Je ziet mangohouten meubels meer en meer en ook nu zie je meubels van deze houtsoort zowel binnen als buiten.

Mangohout doet het erg goed in tafels

Mangohout is sterk in opkomst. Het hout komt rechtstreeks van mangobomen, bomen die geen vruchten meer dragen. Meubels van mangohout hebben een fraaie kleur, vaal licht tot donker goudbruin. Door een beits te gebruiken, kun je zelf voor een deel te bepalen welke kleur het hout precies krijgt . Opvallend mangohout wordt vaak blank afgelakt. Dit is om het hout te beschermen tegen vuil en vocht. Niet voor niets zie je blank afgelakt mangohout  terug in de eetkamertafels en in salontafels. Juist in deze tafels komt de houtsoort prima tot zijn recht.

De voordelen van mangohout

Het gebruik van mangohout biedt een aantal voordelen. .Zo heeft het een bijzondere en exotische uitstraling die geen enkele andere houtsoort je kan bieden en is het uiteraard een zeer duurzaam materiaal. Mangohout is bovendien modern en exclusief. Ander voordeel is dat meubels van mangohout amper onderhoud nodig hebben. Nadelen? Dan zou je kunnen denken aan het feit dat het hout niet helemaal effen is en er nogal eens wat verschil in kleur wil zijn. Het ene stuk hout is wat betreft de kleur de ander niet .

Gewoon met een lichtvochtige doek

Heb je heerlijk gegeten aan een tuintafel van mangohout, dan maak je de tafel gemakkelijk schoon met een licht vochtige doek. Daarmee ontdoe je de tafel al snel van etensresten en vlekken.  Het is wel belangrijk om als je eet aan een tafel van mangohout dat je altijd onderzetters gebruikt. Met meubels van mangohout kies je voor exotisch, geef jij je huis of tuin een warme tint en daardoor is dit type hout ideaal geschikt voor een industriële inrichting. Mangohout kan precies die strakke uitstraling hebben die dan zo gewenst is.

Ook voor stoelen, banken en alleen de leukste woonaccessoires

Breng eens een bezoek aan PACO Meubelen als je met eigen ogen wilt zien hoe mooi meubels van mangohout kunnen zijn. Behalve meubels van mangohout kun je er toch al terecht voor de mooiste meubels en woonaccessoires waaronder dus bijvoorbeeld banken, stoelen, tafels, kasten en verlichting.  En dat voor zowel binnen als buiten. Mangohout is sterk in opkomst en als de voortekenen niet bedriegen houdt dat zeker nog wel een aantal jaren aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button