Tuin

Tuin inspiratie: een jacuzzi!

Story Highlights
  • Jacuzzi is zowel een merk- als familienaam
  • Een betere nachtrust met dank aan de jacuzzi
  • De pijngevoeligheid van het lichaam neemt af

Als je nou echt iets bijzonders in de tuin wilt, overweeg dan de plaatsing van een jacuzzi. Het is heerlijk na een lange werkdag in je eigen bad te stappen, terwijl je er even gemakkelijk een feestje in viert met je vrienden. Het is al even heerlijk om jezelf tijdens een koude winterdag eens te verwennen en in de jacuzzi te stappen. Kortom; er is altijd een gelegenheid om gebruik te maken van je eigen bubbelbad.

Zowel merk- als familienaam

Over jacuzzi’s gesproken, wist je dat dit zowel een merk- als een familienaam is? De broers Jacuzzi produceerden een bubbelbad en legden de naam Jacuzzi vast als merknaam. In feite wordt met een spabad, bubbelbad en buitenspa hetzelfde bedoeld als een jacuzzi. Tegenwoordig is er een jacuzzi voor iedereen; van helemaal compleet tot de basis uitvoeringen. Er is daarom ook een jacuzzi voor elk budget. Behalve dat een jacuzzi in de tuin gewoon leuk en heerlijk is, heeft het ook nog eens een goede uitwerking op je lichaam.

Gunstige uitwerking op de productie van stresshormonen

Zo kun je de jacuzzi gebruiken voor hydrotherapie. Dit is een combinatie van massage, warm water en opwaartse druk. Dat laatste zorgt voor een gevoel van gewichtsloosheid en dat heeft weer een positieve uitwerking op je welzijn. Hydrotherapie vermindert de productie van stresshormonen, zorgt voor een betere nachtrust en verbetert de bloedsomloop. Ook de pijngevoeligheid van het lichaam wordt minder. Afhankelijk van het soort jacuzzi dat je in de tuin plaatst, kun je zelf kiezen welke massagestraal het fijnst aanvoelt. Je kunt voor jouw jacuzzi kiezen voor verschillende jets. Zo heb je de air jet, de mini jet, micro jet, disco jet, rota jet, jumbo jet en massage jets.

Ozongas desinfecteert het water

Ook wat betreft de besturingssystemen is er volop keuze en maak je het zo compleet als je zelf wilt. Belangrijk is wel de verwarmingsstatus als beveiliging tegen onderkoeling. Er zijn besturingssystemen waarbij je verschillende programma’s voor kunt programmeren en met een druk op de knop in werking kunt zetten. Als je verstandig bent dan kies je voor een jacuzzi in de tuin met een ozonator. Dit apparaatje produceert ozongas met behulp van een UV-lamp. En ozongas desinfecteert het water. Voor in de tuin is natuurlijk ook het uiterlijk van de jacuzzi belangrijk. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit verschillende kleuren. Populaire keuren voor in de tuin zijn op dit moment wel chocolate, grijs en graphite.

Gerelateerde artikelen

Back to top button